Заяжданията между Нинова и Борисов - кухо джафкане

8166
Заяжданията между Нинова и Борисов - кухо джафкане
Снимка: БГНЕС

Освен в паралелна държава, живеем в паралелни светове. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по тиканата като най-важна от политиците напоследък тема с прословутия вече антикорупционен закон. А премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не закъсня да ѝ отговори, напомняйки какво не са свършили БСП точно за корупцията, докато управляваха: Три пъти да излезе Нинова, да се отрече от Сатаната.

Коментар на редактора

Държавата на "всичко направихме, но той я застреля"

"Не безброй, а четири жалби. Пропуски сигурно има някакви, действали са акуратно. Веднага започнахме да работим... е, на другия ден той...

Точно тези абсолютно празни и популистки приказки вбесяват всеки с малко мозък в главата, който все още живее в тази държава. Защото те идват от устата на хора, които отдавна са доказали и показали какво могат и какво са всъщност.

За Корнелия Нинова е достатъчно само да кажем как прескочи от СДС в БСП. Не е първият такъв случай в българската политическа история, но е показателен – защото в политиката по презумпция би трябвало да защитаваш идеи, а няма как така изведнъж да си промениш мирогледа толкова кардинално. Като прибавим историите с "Булгартабак", точно когато и Делян Пеевски беше първа писта по бедствията и авариите при Сергей Станишев, картинката става прекалено акварелна.

За Бойко Борисов също няма какво да коментираме – три мандата и нито една важна, структурна реформа. Всички знаем откъде тръгна Борисов, как се изстреля нагоре, използвайки "силовата писта" и какво натвори като управник. Стигнахме дотам, че българската икономика в момента е изцяло зависима от еврофондовете, а между периода 2010 – 2015 година под 5% от заработилите през 2010 година компании са оцелели до 2015 година. За състоянието на здравеопазването и образованието по-добе да не отваряме дума.

Да не забравяме и съвместната каша "КТБ", родена точно по вина на БСП и ГЕРБ, които не направиха нищо в управленията си, за да я предотвратят – те я поощряваха. Точно КТБ трябваше да покаже на българите, че от тези хора чеп за зеле не става и е крайно време да им бъде теглен минимум здрав шут за слизане най-малко от политическата сцена. Не би – защото когато Господ поиска да накаже някого, той му взема първо акъла.

В черното ни образование няма бели надежди

Черно-бели учебници за осмокласниците с материално затруднени семейства – това е най-новата брилянтна идея-панацея за страдащото ...

Затова ден след ден ще слушаме такива лакърдии от навирилите високо нос наши "политици" - как ще борят корупцията, с която не се сбориха години наред. БСП ще дрънкат как Борисов искал да си избира председател на антикорупционния орган, който да го разследва, ГЕРБ ще връщат, че БСП иска Румен Радев да избира председател на същия орган, който да го разследва. И при двата случая - половинчата работа без никакъв ефект, както винаги от прикритите и неприкритите комунисти. И така – до края на света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com