Затворническа теорема - Али Баба и 70-те жандармеристи

10558
Затворническа теорема - Али Баба и 70-те жандармеристи
Снимка: МВР

Хванаха го. Този, поредният отклонил се. Рецидивистът Борис Иванов, който не му е за първи път да обърква пътя. Предният път даже успя да насили възрастна жена. Сега опита да вземе възрастна жена за заложник, но не успя по чудо - "проконтролиран" бил с огнестрелно оръжие, по думите на МВР вождовете, каквото и да означава това.

С телеграма ни уведомиха, с телеграма наредихме започване на оперативно-издирвателни действия заради поредния избягал от затвора рецидивист. Такъв отчет даде вътрешният министър Валентин Радев на парламентарен контрол за поредния случай на лесно открил свободата човечец с раирана пижама.

Няма такава държава – има, макар и не съвсем

Няма такава държава! Това е една от любимите фрази на България, особено когато става въпрос за някакъв проблем, за някакво висше нахалс...

Друг интересен момент е, че избягалият Борис Иванов всъщност не бил избягал, а бил се "отклонил". Такава е управленската реалност в България – затворниците не бягат, ами се отклоняват, а издирването им почва с телеграми. Освен това, не всеки може да се сдобие с незаконно оръжие, увери МВР министърът. Така е, съгласявам се – само престъпниците изглежда могат!

Между другото Радев увери, че полицията проверила дали избягалият случайно не е отишъл при роднини или на родното си място. Не бил там – да видим, че като си спомним за Владимир Пелов. И че МВР нямало пропуск в залавянето на избягали затворници, пак според министърът, който си е много вътрешен. Този го хванаха, факт - само да кажат колко пари изхарчиха за гигантската операция, със 70 жандармеристи и куп полицаи, и дали това щеше да се налага, ако някой си вършеше работата по затворите. А, ама там МВР нямало думата, така обясняваше Радев, като говореше в парламента за "процедурата" на затворническия режим.

Ако добавим и други случаи, като този на все още неоткрития "колега" на Пелов – Радослав Колев, и се сетим как знакови убийства от края на миналата и началото на тази година – на овързания здраво с ГЕРБ във Велико Търново собственик на "Айрян Балкан" Петър Христов, на директора на "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов, то изводът е само един – да хванат да се отклонят всички Радевци и Борисовци, които ги назначават, воглаве с жените и децата си. Ама така да се отклонят, че да нямат връщане!

Автор: Ивайло Ачев

4 години КТБ, 4 години заб(р)авено правосъдие

В средата на седмицата – в сряда, на 20 юни, се навършват точно 4 години от затварянето на КТБ. 4 години и това, до което успя да...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com