Мандела не може да говори, общува със знаци

40537
Мандела не може да говори, общува със знаци
Снимка: Getty Images / Guliver

Нелсън Мандела е много болен и не може да говори, но общува със знаци, предава АФП, като се позовава на изявления на бившата му съпруга Уини Мадикизела-Мандела пред южноафриканския вестник "Сънди Индипендънт".

От началото на септември 95-годишният Мандела е на лечение в домашни условия, след като близо три месеца бе в болница заради белодробна инфекция.

Говорителят на Буш-старши погрешка изпрати съболезнования за смъртта на Мандела

Представители на Джордж Буш-баща погрешка съобщиха за смъртта на бореца срещу апартейда Нелсън Мандела. Вестник "Ю Ес Ей Тудей" съобщ...

Той не може да произнася заради тръбите в устата за дрениране на дробовете му, обяснява Уини Мандела и добавя, че, според лекарите, има надежда той да възвърне гласа си. Тя категорично отрича Нелсън Мандела да е на изкуствено дишане.

Екип от 22 лекари се грижи за Мандела у дома му и макар пневмонията му да е минала, дробовете му са чувствителни, казва бившата му съпруга.

Трудно е за него. Той трябва да бъде в стерилна среда. Стаята му е като зала в интензивно отделение, обяснява тя пред вестника.

Белодробните проблеми на Нобеловия лауреат за мир вероятно са свързани с последиците от туберкулозата, от която заболява в затвора на остров Робен, където прекарва 18 г. при режима на апартейд.

Мандела е изписан, но състоянието му си остава критично

Първият чернокож президент на ЮАР Нелсън Мандела е изписан от болницата в критично състояние и продължава да се лекува в своя дом кра...

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com