Петима загинали, сред които две деца, при паническо бягство на мач в Ангола

1847
Петима загинали, сред които две деца, при паническо бягство на мач в Ангола
Снимка: Getty images/Guliver

Петима души, сред които две деца, са загинали при паническо бягство на фенове в среща, проведена в анголската столица Луанда. Фаталният инцидент се случил при напускането на феновете след края на четвъртфинала в Шампионска лига на Африканската футболна конфедерация между анголския Примейро Агосто и ТП Мазембе от Демократична Република Конго. 

Според информации петимата загинали са станали жертва на задушаване при излизане от стадиона, има и седем ранени. Двете починали деца са на възраст 10 и 12 години. Един от оцелилите очевидци, който се представи като Немо заяви от болницата за телевизионния канал ,,Зимбо“, че изходната врата е била много тясна и много хора са паднали.

Обявиха най-скъпия град за живеене

Всяка година се обявява класацията за най-скъпите градове за живеене. За 2017 година Международната консултантска компания ECA Internat...

Историята показва, че това не е първият трагичен случай на загинали фенове поради задушаване вследствие на панически бягства. Отново в Ангола през февруари 2017 година 17 души са убити и 58 ранени близо до северния град Уйге преди мач от местното първенство. По-рано този месец един човек почина, а най-малко 37 бяха ранени в паническо бягство преди квалификационен двубой за Купата на Африка в столицата на Мадагаскар Антананариво.

През юли миналата година осем души бяха убити, когато фенове на противниковия отбор се сблъскаха по време на мач от Купата на Сенегал и паническо бягане предизвика падането на стена върху напускащите стадиона фенове. През 2009 година 19 души загинаха в икономическата столица на Кот д‘Ивоар Абиджан след паническо бягство на фенове в квалификационна среща за Световното първенство през 2010 в ЮАР между отборите на Кот д‘Ивоар и Малави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com