Американски крави вече се доят сами

38072
Американски крави вече се доят сами
Снимка: Getty Images / Guliver

По-голяма част от американските фермерите вече започват да използват роботи за доенето на крави.  С негова помощ животните се доят само когато, те самите решат, че е дошло време. За да бъдат издоени и нахранени те се нареждат на опашка пред апарата, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Роботите позволяват на животните сами да създават режима си на хранене и доене, нареждайки се пред автоматите пет или шест пъти на ден. Така сутрешното и късното следобедно доене, които бяха определящи за живота на фермерите, вече остават в миналото.

Крава с пет крака изпълнява желания

Генетичната деформация на въпросната крава кара нейния собственик да я боготвори и да твърди, че изпълнява желания. Предвид факта, че с...

Машината отчита количеството и качеството на млякото, а също колко често животните използват робота.

Кравите носят на вратовете си приемопредаватели, благодарение на които получават индивидуални грижи. Лазери сканират и картографират виметата им, а компютър измерва скоростта на доене на всяко животно.

Роботите наблюдават количеството и качеството на произведеното мляко, броя на посещенията при машините, хранителния режим и дори крачките, които всяка крава прави всекидневно.

Роботизираната система е толкова ефективна, че хората могат да отсъстват, но това няма да наруши цикъла на доене при кравите. Привържениците на новата модерна технология дори твърдят, че роботизираната система "зачита волята" на животните и ги оставя сами да определят времето за доене.

Четири часа продължи акция по спасяване на крава

Английска спасителна служба проведе внушителна спасителна акция заради затънала в опасна кал крава. Акцията продължи цели четири часа, ...

Защитници на животните също подкрепят въвеждането на роботите. Според тях новата технология позволява това да се прави навреме. Те подчертават, че благодарение на роботите кравите не са така ограничени в движенията си по време на доенето.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка