X
 
 

Джими Картър е приет в болница

Бившият американски президент Джими Картър е приет в болница, след като паднал в дома си в Джорджия, съобщава Спутник. Според изявление на неговия пресцентър, 95-годишният политик е получил "лека фрактура на таза" в понеделник, но в момента е в стабилно състояние, в очакване да бъде изпратен у дома, за да се възстанови.

Според сведения, той е паднал в дома си по-рано през октомври, но по-късно се е върнал към дейностите си, заминавайки за Тенеси, за да събере строители доброволци.

Джими Картър: Пет държави са необходими за изход от сирийската криза

Познавам Башар Асад, президента на Сирия, още по времето, когато учеше в колеж в Лондон и съм прекарал много часове да преговарям с нег...

Картър, който е роден в Джорджия през 1924 г., е губернатор на щата през 1971-1975 г. и печели изборите през 1976 г., като става 39-и президент на Съединените щати.

Мандатът му бе белязан от енергийна криза и влошаване на отношенията със Съветския съюз, като политикът призова съюзниците на САЩ да бойкотират Олимпийските игри през 1980 г., в знак на протест срещу съветската кампания в Афганистан, припомня БГНЕС.

След като загуби битката срещу кандидата на републиканците Роналд Рейгън през 1980 г., Картър напусна политическата сцена и създаде „Център Картър“ - хуманитарна организация за подпомагане на правата на човека по целия свят, която му донесе Нобеловата награда за мир през 2002 г.

В момента той е най-възрастният жив президент и най-дълго пенсионираният президент в историята на страната.

Джими Картър ще пише нови мемоари

Президентът на Америка в периода 1977-1981 г. Джими Картър, който миналата година навърши 90 г., е решил да напише нови мемоари. Информ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители