X
 
 

„Форд” ще използва остатъци от кафе за производство на авточасти

975 0
„Форд” ще използва остатъци от кафе за производство на авточасти
Снимка: Ford
Остатъците от кафеени зърна могат да се трансформират във високоиздържлив материал, който да бъде използван за автомобилни части.

Автомобилният гигант „Ford Motor Company” ще използва отпадъци от кафе за производството на авточасти, съобщиха от компанията в петък.

„Форд“ съкращава 7 000 работни места, 10% от световната си сила

„Форд“ планира да съкрати 7 000 работни места или 10% от световната си работна сила, като част от реорганизация вследствие ...

„Ford” и веригата за бързо хранене „Mc Donald's” ще си сътрудничат при обработката на кафе на зърна, се казва в прессъобщение на автомобилния производител.

Двете компании са установили, че остатъците от кафе на зърна могат да се превърнат във високоиздържлив материал, който да се използва при производството на автомобилни части.

Тези компоненти съответстват на изискванията за качество, необходими за монтажния панел на фаровете и други вътрешни и външни части на каросерията.

Когато остатъците от кафе се нагреята при висока температура и при ниско съдържание на кислород и се смесят с пластмаса и други добавки, полученият материал може да бъде оформен по различен начин.

Ford се отказва от още един модел в Европа

Компанията Ford прекратява продажбите на най-малкия си модел в Европа - Ka+, който се произвежда в Индия. Дилърите на марката са били п...

Произведените с помощта на този метод части са с 20% по-леки и се нуждаят от 25% по-малко енергия в процеса на формоване, се казва в съобщението.

Actualno.com

Етикети: