Изрязаха Сатаната от филма за Христос, защото прилича на Обама

98799
Изрязаха Сатаната от филма за Христос, защото прилича на Обама

Продуцентите на американския филм "Син божий" са изрязали сцените с участието на Сатаната, тъй като изпълняващият тази роля актьор на външен вид прилича на президента на САЩ Барак Обама.

По данни на "Холивуд рипортър" решението е било взето, за да бъдат избегнати "неверни" сравнения от страна на зрителите, предаде БТА.

Обама обеща заем от 1 милион долара на Йордания

Барак Обама заяви, че ще поиска от Конгреса един милиард долара за смекчаване на ефекта от климатичното затопляне в САЩ, предаде Reuter...

Рома Дауни, продуцент на филма заедно със съпруга й Марк Бърнет, е заявила: "много е приятно да осъзнаеш, че дяволът лежи на пода на стаята за монтаж". По думите й редакцията била несъществена, тъй като цялото внимание в двучасовия филм трябва да бъде съсредоточено върху Исус.

В САЩ премиерата на филма "Син божий" ("Son of God") е насрочена за 28 февруари тази година. Лентата е по мини сериала "Библията", чието излчване по телевизионния канал "Хистъри ченъл" започна през март 2013 година. Дауни и Бърнет бяха създатели и на поредицата.

След като на екраните се появи епизод, в който Христос се среща със Сатаната в пустинята, много блогъри и средства за информация обърнаха внимание на приликата между президента на САЩ Барак Обама и актьора Мохамен Мехди Оуазани, изпълняващ ролята на дявола. Тъй като много журналисти сметнаха, че създателите на сериала преднамерено са направили Сатаната да прилича на президента, телевизионният канал и продуцентите бяха принудени официално да го отрекат и да изразят подкрепата си за американския държавен глава.

В мини сериала "Библията", състоящ се от десет епизода, се разказва за описани в Светото писание събития - от потопа до възкресението на Христос. Премиерната серия на телевизионната поредица привлече пред екраните 13 милиона зрители.

Обама не изключва военната намеса в Сирия

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че не изключва разрешаването на сирийската криза с използването на военна сила, предаде Интерфакс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк
Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Продуцентът Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк. Апелативният съд отмени присъдата му от 2020 г. за изнасилване и сексуална агресия. Това...