Канада може да легализира канабиса още преди 1 юли 2018

1379
Канада може да легализира канабиса още преди 1 юли 2018
Снимка: Thinkstock

Канадското правителство може да легализира употребата на марихуана преди 1 юли 2018 година, за да не се свързва това събитиес Деня на Канада, който ежегодно се отбелязва в първия ден на юли, съобщи Си Би Си.

"Мисля, че 1 юли не трябва да се асоциира с каквото и да е, освен с празника на основаването на нашата страна”, заяви влиятелният член на управляващата Канадска либерална партия Бил Блеър.

Уругвай официално позволи продажбата на марихуана

Властите в Уругвай решиха марихуаната да бъде продавана в аптечната мрежа на страната от юли, предаде БГНЕС. Още в края на 2013 г., Ур...

В тази връзка той предлага законът, разрешаващ употребата на марихуаната в Страната на кленовия лист да влезе в сила преди 1 юли 2018 година, а не към тази дата, както бе съобщавано по-рано.

В края на март стана известно, че законопроектът за легализиране на марихуаната може да бъде приет от националния парламент, където мнозинство има Либералната партия, още на 10 април, тази година. Влизането в сила на мярката, както се отбелязваше, се очакваше на 1 юби 2018 година.

Предполага се, че употребата на марихуана в Канада ще бъде разрешена след навършване на 18-годишна възраст, но всяка провинция ще може да вдига възрастовите ограничения според своето виждане, пише ТАСС.

Федералните власти ще отговарят за законността на доставките на леката дрога и ще издават лицензи за продажбата ѝ.

Израел ще изнася канабис за медицински цели

Израелското правителство одобри законопроект за разрешаване на износа от страната на канабис за лекарствена употреба, съобщиха от кабин...

Решението за целесъобразността и начините за разпространение на канабиса ще се вземат от регионалните власти.

По време на предизборната си кампания сегашният канадски премиер Джъстин Трюдо обеща да разгледа въпроса за легализиране на този наркотик в Канада като се опре на опита на редица американски щати.

На 1 юли 1867 година британската кралица Виктория (1819-1901) подписва Акт за Британска Северна Америка, който обявява Канада за двуезичен доминион (самоуправляваща се държава) от Британската империя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка