Комисия, водена от приятел на Тръмп, не намери доказателства за руска помощ за милиардера

1113
Комисия, водена от приятел на Тръмп, не намери доказателства за руска помощ за милиардера
Снимка: Getty images/Guliver

Комисията по разузнаване в Камарата на представителите в Конгреса на САЩ не е открила доказателства за наличие на тайно споразумение между членове на предизборния щаб на Доналд Тръмп и Русия, пише вестник The Hill, позовавайки се на конгресмена Майкъл Конуел. Припомняме, че тази комисия се оглавява от Девин Нунес - човекът, който изготви меморандум в защита на Тръмп и с твърдения срещу обективността на ФБР и американското правосъдно министерство при разследването дали милиардерът е получил нерегламентирана помощ от Русия. Демократите отвърнаха на този меморандум със свой, в който опровергават твърденията на Нунес и колегите му републиканци.

"Не открихме свидетелства за съглашателство. Открихме може би не особено верни оценки, неуместни срещи", цитира изданието конгресмена. По думите му черновата на доклада от разследването е около 150 страници и ще бъде представена за разглеждане на "членовете на комисията от Демократическата партия", пише БГНЕС.

Зетят на Тръмп вече няма достъп до разузнавателна информация

Джаред Къшнър, зет и старши съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп е лишен от достъп до ежедневната разузнавателна информация, коят...

Конуел не изключва варианта, че представители на демократите може да внесат съществени поправки в документа, който републиканците ще представят. В него въпреки всичко ще се твърди, че Русия се е опитала да внесе разногласия в хода на президентската кампания в САЩ през 2016 година, каза Конуей. Според него в документа ще бъде включено и описание на връзката между т.нар. руско досие на Тръмп, изготвено от бившия сътрудник на британските специални служби Кристофър Стил и факта, че той е работил по поръчка на демократите. "Ние ще заявим, че е имало опит за използване на задгранична информация от страна на щаба на Хилари Клинтън", каза конгресменът.

През последната година показания пред комисията са давали бившият ръководител на предизборния щаб на Тръмп Кори Левандовски, бившият съветник по националната сигурност на Тръмп Стивън Банън, бившият директор по комуникациите на Белия дом Хоуп Хикси, синът на Тръмп Доналд Тръмп-младши, и редица други близки до Тръмп и предизборния му щаб хора.

Комисиите по разузнаване на двете камари в Конгреса на САЩ водят разследване за приписваната на Русия намеса в президентските избори в САЩ и предполагаемо съглашателство между Москва и членове на предизборния щаб на победителя в изборите Доналд Тръмп. Тези обвинения се опровергават и от Белия дом, и от Москва.

Разследване се води от специалния прокурор Робърт Мюлер. Той вече обвини 13 руски граждани и 3 юридически лица в опит за намеса в изборите в САЩ. Говорителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков нарече тези обвинения "абсолютно голословни". Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че няма никакви факти, които да ги потвърждават. Самият Путин пък беше категоричен, че Русия няма да предаде въпросните руснаци на американското правосъдие.

САЩ обмисля нови санкции срещу Русия

САЩ разглежда възможността да въведе допълнителни санкции срещу Русия, съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на свои високопоставе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка