Марихуаната е "закон" за студентите в САЩ

4606
Марихуаната е "закон" за студентите в САЩ
Снимка: Getty images

Скоро всеки втори студент може да се окаже "задръстен", ако не прибягва до марихуана в колежа. Това сочи проучване на Националния институт по злоупотреба с наркотици (NIDA) в САЩ. Изследването обхваща само студенти от САЩ.

Според изследването пушенето на марихуана непрекъснато нараства и става все по-популярно в последните години. Употребата на растението достига исторически връх през 2020 г., като не е било на толкова високи нива от 80-те години насам.

Половината американци са опитвали марихуана

Процентът на пълнолетните в САЩ, които казват, че са опитвали марихуана, е достигнал 49%, най -високият досега, твърди Gallup. Преди ...

Тревожна е и статистиката за употребата на халюциногени сред студентите, която сочи увеличаване на употребата им през 2020 г., докато - учудващо - консумацията на алкохол е спаднала значително между 2019 и 2020 г.

"Пандемията от COVID-19 драматично промени начина, по който младите хора взаимодействат помежду си", казва директорът на NIDA Нора Д. Волков в съобщение за медиите. "В продължение на проучването тепърва ще се установява как и кога студентите ползват различни субстанции, както и тяхното влияние върху тях напред във времето."

Проучването "Мониторинг на бъдещето" проследява употребата на наркотици сред студенти и вече бивши студенти на възраст между 19 и 22 години от 1980 г. насам. За да не губят статистиката, изследователите са продължили проучването си през 2020 г. с онлайн въпросник, обхванал 1550 млади хора между 20 март 2020 г. и 30 ноември 2020 г.

Близо половината от студентите в анкетата (44%) съобщават, че са използвали марихуана в някакъв момент през 2020 г. През 2015 г. този процент е бил 38. По същия начин 43% от бившите студенти съобщават, че употребяват канабис. През 2020 г. 38% от зрелостниците в училищата съобщават, че употребяват канабис.

В Ню Йорк: Ваксинираш се и получаваш награда - цигара марихуана

Нюйоркчани, които са били ваксинирани срещу COVID-19, получиха безплатно цигара марихуана, пише БГНЕС, позовавайки се на АФП. Активисти...

Междувременно част от студентите признават, че са използвали марихуана ежедневно или почти ежедневно миналата година. Това е значително увеличение спрямо петте процента, използващи канабис през 2015 г.

Използването на халюциногени (като LSD и "вълшебни" гъби) се е увеличило значително през 2020 г. сред студентите, докато същият процент през 2019 г. е бил едва 5%.

56% от студентите са признали, че са пили алкохол през предходния месец, а 28% - че са се напивали. През 2019 г. 62% от учениците са съобщили, че пият алкохол, а 35% са се напивали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка