X
 
 

Мнучин: Потребителите ще плащат повече заради митата за Китай

1462 0
photo of Мнучин: Потребителите ще плащат повече заради митата за Китай
Снимка: Getty Images/Guliver
Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин призна, че потребителите може да плащат по-високи цени в резултат на наказателните мита, наложени на китайските стоки.

Забележките на Мнучин бяха в противоречие с посланието, което беше отправено от президента Доналд Тръмп, който твърди, че Китай плаща мита, създавайки неочаквани приходи за правителството на САЩ, предава БГНЕС.

Финансовият министър на САЩ засега не дава данъчните декларации на Тръмп

В писмо до Ричард Нийл, който председателства бюджетната комисия в Конгреса, американският министър на финансите Стивън Мнучин каза, че...

"В някои случаи може да има отражение върху нашите потребители", каза Мнучин в свидетелски показания пред комисията на финансовите служби в Камарата на представителите.

Той също така каза, че е говорил с висши мениджъри в Walmart и други мега търговци на дребно, чиито продукти най-вероятно ще отбележат скок на цените поради търговската битка с Пекин.

"Току-що говорих с много от тези изпълнителни директори ... може да има малък брой позиции, където митата могат да бъдат пропуснати."

Мнучин подчерта, че администрацията все още не е решила дали да да включи допълнителни стоки за 300 млрд. долара в списъка с новите мита, като разшири наказателните мита на САЩ върху почти всичко, което САЩ купуват от Китай.

Увеличаването на цените може да бъде смекчено чрез освобождаване на някои категории стоки, каза Мнучин.

Американска медия: САЩ напомни на Русия кой е господар в небето над Аляска

САЩ удържаха голяма победа над Русия, купувайки Аляска от нея през 1867 г. В понеделник, 20 май, САЩ отново удържаха победа над Русия в...

Той също така призна, че обезценяването на китайската валута би могло да противодейства на повишаването на цените.

"Не сме взели решение по въпроса ... Ако се спрем на освобождаване, няма да има увеличение на цените", каза той.

"Не очаквам, че ще има значителни разходи за американските семейства."

Офисът на американския търговски представител трябва да проведе публични изслушвания следващия месец за митата върху стоките за 300 милиарда долара, за да чуе мнението на обществеността и засегнатите компании, но мнозина вече са изразили силно противопоставяне на новите мита, включително производители на дрехи и обувки и търговци на дребно.

Има предупреждения, че новите мита ще бъдат "катастрофални" и ще повишат значително цените на потребителите.

Китай може да ограничи достъпа на САЩ до ценни редки метали

Китай може да използва стратегически важни редки метали, търсени от високотехнологичните индустрии като коз в разрастващата се търговск...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители