Наследството на Ескобар – 20 години след неговата смърт хипопотамите му тормозят Колумбия

15171
Наследството на Ескобар – 20 години след неговата смърт хипопотамите му тормозят Колумбия

Повече от 20 години, след като колумбийският наркобарон Пабло Ескобар умира по време на престрелка с полицията, екзотична част от неговото наследство продължава да съществува. Домашните хипопотами на наркобарона са се превърнали както в атракция, така и в заплаха за природата на Северна Колумбия.

Допреди смъртта на Ескобар, хипопотамите са били отглеждани в частната му зоологическа градина. След това обаче те остават без надзор и започват да се размножават необезпокоявани от никого. В момента стадото им представлява най-голямата група диви хипопотами извън Африка.

Женският хипопотам в столичния зоопарк е починал

Женският хипопотам от столичната зоологическа градина е починал. Това съобщиха от зоопарка. Направена е аутопсия от екип от специалист...

Изоставеното имение на Ескобар - „Неапол“, разположено близо до град Меделин, е идеален дом за хипопотамите със своите гъсти треви и липса на естествени врагове.

„Там няма хищници, така че са по-спокойни, отколкото биха били в своята естествена среда, заради което се възпроизвеждат по-бързо“, посочва местният ветеринар Хаиро Леон Енао.

Пабло Ескобар първоначално има четири хипопотама, купени от Зоологическата градина на Калифорния, които са докарани в Колумбия през 80-те. Сега техният брой е около 35 животни, съобщи БГНЕС.

Макар и да са безспорна атракция, хипопотамите, чието тегло може да достигне до 3,5 тона, представляват опасност за местността и нейната околна среда. Животните могат да станат много агресивни, с което да навредят или изгонят характерни видове за местната фауна, като видри или морски крави.

Колумбийската полиция задържа рекордно количество кокаин

Около 8 тона кокаин иззе националната военна полиция на Колумбия при специална операция срещу организирана престъпна групировка, предад...

Тъй като хипопотамите могат да живеят до 60 години, местните власти се опитват да ограничат популацията им чрез кастрация. Досега обаче само четири хипопотама са преминали през процедурата, тъй като залавянето им е трудно. Местната управа дори построи специални каменни бариери, които да ограничават движението на хипопотамите, достигащо радиус от 150 км, предаде АФП.

Пабло Ескобар е смятан за един от за един от най-безжалостните, амбициозни и могъщи дилъри в историята. Толкова забогатява от търговията с наркотици, че списание „Форбс“ го нарежда на 7-мо място в списъка на най-богатите хора за 1989 г. Ескобар става известен през 1982 г., когато наркомрежата му започва да контролира голяма част от наркотиците, внасяни в САЩ, Мексико, Пуерто Рико и Доминиканската република с кокаин, получаван главно от Перу и Боливия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка