Новият председател на венецуелското Народно събрание призова за обединение

757
Новият председател на венецуелското Народно събрание призова за обединение
Снимка: Getty Images/Guliver

Правителството и опозицията във Венецуела трябва да проведат заедно диалог в търсене на изход от кризата в страната. Това мнение изрази в петък новият председател на парламента в страната Омар Барбоса.

"Във всички сблъсъци, например случилите се във Венецуела, първата жертва винаги е истината. Трябва да разберем, че и двете страни имат своите силни и слаби страни и че за да успеят тези преговори, нито една от тях не трябва да се опитва да капитулира другата", изтъкна Барбоса в речта си след полагането на клетва като председател на Народното събрание.

Мадуро разпореди емитирането на 100 млн. единици от венецуелската криптовалута "Петро"

Президентът на Венецуела Николас Мадуро разпореди влизането в обращение на 100 млн. единици от националната криптовалута "Петро". Това ...

В допълнение, той призова опозицията да остави настрана различията и да се обедини с управляващата сила и изтъкна, че разликите в личните и партийните амбиции не трябва да стават повод за прекъсването на усилията за съвместна работа. "Не са лични или партийни амбиции, без значение колко е оправдано да са те, не бива да ни пречат да се постигне споразумение за съвместна работа", каза той.

Междувременно политикът обвини правителството на президента Николас Мадуро в насаждане на „тоталитарния популизъм“ в страната и системно неспазване на принципите на правовата държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com