Ню Йорк назначи първия си директор за борба с гризачите

1591
Ню Йорк назначи първия си директор за борба с гризачите

Американският град Ню Йорк обяви, че е назначил първата „директорка на програмата за намаляване на броя на гризачите“ – служба в кметството, която работи за унищожаването на милионите плъхове в мегаполиса, предаде Франс прес.

Назначаването на Катлийн Коради става 4 месеца след публикуването на оферта за работа, в която се посочваше, че се търси нахъсен „кръвожаден“ човек за поста.

Проучване: Плъховете в САЩ не са имунизирани срещу COVID-19

Ново проучване установи, че дори плъховете в Ню Йорк не са имунизирани срещу COVID-19, предаде БГНЕС. Проучване, публикувано в „...

Градската легенда гласи, че в Ню Йорк живеят 9 милиона души, колкото са и плъховете. Още през 1842 г., когато посетил града, британският писател Чарлз Дикенс се оплакал от тази напаст. Гризачи могат редовно да бъдат забелязани по улиците, на пероните в метрото, в кофите за боклук в „града, който никога не спи“.

През 2015 г. плъх стана знаменитост в интернет, когато се завъртя видео, в което гризачът е заснет да тича по стълбите на метростанция с цяла пица в устата си.

"Ню Йорк може и да е известен с този „Пица рат“ („Плъхът с пицата“), но плъховете и условията, които благоприятстват размножаването им, повече няма да бъдат толерирани. Няма да има повече мръсни тротоари, занемарени пространства или изкопани дупки", заяви в съобщение Коради. Тя е бивша учителка и експерт по управление на отпадъците. На сегашната си длъжност заплатата й ще бъде 155 000 долара годишно, според в. „Ню Йорк таймс“.

Когато кметството в Ню Йорк публикува обявата за работа, кметът Ерик Адамс, който е корав бивш полицай, амбициран да се пребори с епидемиите в града, каза: „Няма нищо, което да мразя повече от плъховете!“.

Вашингтон има сериозен проблем с плъховете

Вашингтон има сериозен проблем с плъховете, като той се влошава с нарастването на популацията и с меката зима, съобщава "Гизмодо". С на...

Идеалният кандидат, според обявата, трябваше да е „свръхмотивиран, доста кръвожаден и решен да проучи всички възможни решения от различни ъгли, както и „да притежава решителност и инстинкт на убиец“, за да бъде постигнато „масово избиване“ на вредителите.

Отделяйки милиони долари, общината в мегаполиса редовно изпробва нови техники за унищожаване на плъхове като сух лед или алкохолни вани. Освен това, сдружение на жители на Манхатън редовно организира лов на плъхове с домашни кучета, пише БТА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ спират вноса на руски уран

САЩ смекчи наказанието за употреба на марихуана

Полицията влезе в окупирана сграда на Колумбийския университет (ВИДЕА)

Извънредно положение в пет провинции на Еквадор

Глобиха Тръмп с 1000 долара за нарушения по делото "пари срещу мълчание"

Десетки радикални пропалестински активисти превзеха сградата на Колумбийския университет (ВИДЕА)

Тежка присъда за американец за опит за шпионаж

Джо Байдън проведе разговор с лидерите на Катар и Египет

Най-малко 25 загинали след автобусна катастрофа в Перу

Трима полицаи загинаха при престрелка в Северна Каролина (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com