Речта на Джонсън пред ООН - пилета без крака и терминатори с розови очи

9046
Речта на Джонсън пред ООН - пилета без крака и терминатори с розови очи
Снимка: Getty Images

Британският премиер Борис Джонсън произнесе твърде нетрадиционна реч пред Общото събрание на ООН във вторник, съобщи AFP. В нея той говори за "ужасяващи безкраки пилета" и "терминатори с розови очи", но само веднъж спомена Brexit.

По време на среднощното 20-минутно обръщение, което осмиваше и смущаваше погледите на делегатите, Джонсън зае лек тон по сериозна тема, като предупреди за способността технологиите да контролират хората.

Той не спомена решението на Върховния съд на Великобритания по-рано във вторник, че решението му да спре парламента на фона на безизходицата около Brexit е незаконно.

Шокиращото решение хвърли в криза плановете на Джонсън за излизане от Европейския съюз до 31 октомври и предизвика призиви от опозицията да подаде незабавно оставка.

В ООН Джонсън обрисува възможността за бъдеще, в което устройствата във всяко домакинство „наблюдават кошмарите ви, наблюдават хладилника ви“ и където умните градове са „толкова антисептични, колкото и аптеката в Цюрих“.

„Алекса “ще се преструва, че приема поръчки, но тази "Алекса" ще ви наблюдава, ще цъка с език и ще тропа с крак“, заяви Джонсън, като предположи, че „може би няма да имаме къде да се скрием“.

Британският върховен съд: Разпускането на парламента е незаконно

Решението на Борис Джонсън да разпусне Парламента за пет седмици беше обявено за незаконно от Върховния съд в обединеното кралство, съо...

"Тъй като новите технологии изглежда тичат към нас от далечния хоризонт, ние напрягаме очите си, докато дойдат, за да разберем дали са добри или лоши, приятели или врагове.

"Изкуственият интелект, какво ще означава това?" попита той.

„Полезни роботи, които мият и се грижат за застаряващото население или терминатори с розови очи, изпратени обратно от бъдещето, за да унищожат човешката раса?“, продължи британският премиер. Той продължи да пита дали синтетичната биология може да възстанови тъканите „като някакъв фантастичен лек за махмурлук“ или „да донесе ужасяващи „пилета без крака на нашата трапеза“.

Джонсън също спомена една от любимите си теми, гръцката митология, като разказа историята на Зевс, който наказва Прометей орел да яде черния му дроб отново и отново.

"Това продължава за вечни времена. Малко като случая с Brexit във Великобритания, ако някои от нашите парламентаристи поемат по своя път", каза той, привличайки смях от малцината останали делегати в почти празната зала на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Борис Джонсън: Парламентът ще заработи, но Brexit няма да се отлага (ВИДЕО)

Правителството ще изпълни решението на Върховния съд на Обединеното краслтво, заяви британският премиер Борис Джонсън, зитиран от BBC. ...

Лидерът на консерваторите страстно призова технологията да бъде сила на доброто и каза, че е оптимист, че може да "служи като освободител и да преработи света чудесно и с великодушие".

Той призова световните лидери да приемат с набор от насоки, за да се гарантира, че новите технологии са проектирани етично, преди да ги покани на технологична среща на върха в Лондон догодина.

Премиерът също реши да се забавлява на гърба на Франция по време на речта си, припомняйки си как, когато е бил кмет на Лондон, градът имал повече звезди на Мишлен, отколкото Париж.

„Французите някак бързо се възстановиха - чрез процес, за който не бях съвсем сигурен, че е напълно справедлив“, пошегува се той.

Дали Джонсън ще остане министър-председател, предстои да видим. След обръщението си към ООН той отлетя обратно за Великобритания, където го очаква мощна политическа буря.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com