X
 
 

САЩ иска да разположи нови ракети със среден обсег в Азия срещу Китай

1920 2
САЩ иска да разположи нови ракети със среден обсег в Азия срещу Китай
Снимка: iStock
Вашингтон иска бързо да разположи нови ракети със среден обсег на действие в Азия, за да се противопостави на издигането на Китай в региона, заяви новият американски министър на отбраната Марк Еспър в събота, предава AFP, цитирани от "Фокус". 

По време на пресконференция, попитан дали САЩ обмислят разполагането на нови такива оръжия в Азия, след като Вашингтон излезе от Договора за ракетите със среден и малък обсег, Еспър отговори „да, искам това“. „Бихме искали да разположим свой контингент колкото се може по-скоро“, добави той. „Предпочитам да е в рамките на няколко месеца“, уточни още Еспър, докато се качваше на самолет за Сидни, от където ще започне негово едноседмична обиколка в Азия.

Европа ще внася 45 000 тона говеждо от САЩ, но без хормони

Гарантираната квота от висококачествено говеждо месо, което ЕС ще внася от САЩ, е 45 000 тона, то ще е без хормоните на растежа. Това с...

Ръководителят на Пентагона обаче отказа посочи къде смята за най-правилно да се разположат такива съоръжения. „Няма да спекулирам защото това не зависи от нашите планове. Такива неща обикновено обсъждаш със своите съюзници“, каза той.

Actualno.com

Етикети: