САЩ обвиняват Китай в кибершпионаж срещу 6 US компании

30669
САЩ обвиняват Китай в кибершпионаж срещу 6 US компании
Снимка: Thinkstock

Американското правосъдие повдигна обвинения за пръв път на петима офицери от китайската армия за компютърно пиратство и промишлен шпионаж, от които са засегнати шест американски предприятия, съобщи министърът на правосъдието Ерик Холдър, цитиран от Франс прес и БТА.

Американското правителство "няма да толерира действията на никоя държава, която опитва незаконно да саботира американски фирми и да подкопава честната конкуренция" на пазара, допълни той. Язвителността в думите на американските държавни служители по повод тази афера показва до какво ниво е достигнало притеснението в САЩ от мащабите на китайския кибершпионаж, посочи АФП.

САЩ: Русия да докаже, че е изтеглила войските си

САЩ заявиха, че искат "твърди доказателства", че Русия изтегля силите си от границата с Украйна, предаде БГНЕС. Висш американски предс...

"Това е новото нормално състояние. Ще виждате такива неща да се случват отново и отново", каза високопоставен представител на ФБР, цитиран от Асошиейтед прес.

Хакерите са ударили американски компании в ядрената, металопреработвателната и соларната индустрия, за да откраднат полезна информация за техни конкурентни фирми в Китай, посочи Ройтерс Потърпевшите американски фирми са: Юнайтед Стейтс стийл корпорейшън (United States Steel corp), Алкоа (Alcoa) и Алегени текнолъджис (Allegheny Technologies Inc), Уестингхаус електрик (Westinghouse Electric Co) и Солар Уърлд (SolarWorld AG), съобщиха американски държавни служители. Шестият потърпевш е профсъюзна организация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка