Седем политики, които ще променят САЩ след победата на Доналд Тръмп

11090
Седем политики, които ще променят САЩ след победата на Доналд Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

След зашеметяващата победа на Доналд Тръмп за президент на САЩ от Financial Тimes направиха списък на седем политически промени, които ще се случат след избора му за държавен глава.

Те представляват серия от радикални обрати във вътрешната и външната политика на САЩ. Много анализатори предупреждават, че съществува голяма разлика между предизборните обещания и официалната политика на Тръмп. И все пак Тръмп даде достатъчно обещания, за да има промяна на курса в САЩ - например здравната реформа в страната, ядреното споразумение с Иран и политиката по отношение на климатичните промени.

Ето и седемте неща, които да чакаме от Тръмп!

Търговия

Тръмп се противопостави на Транстихоокеанското партньорство и призова за основни промени в сделките за нафта с Канада и Мексико. Той също така заплаши с търговска война Китай - с наказателни мита от 45% за внос на китайски стоки.

Външна политика

Г-н Тръмп заяви, че сделката на Обама с Иран, имаща за цел спре ядрената програма на Ислямската република, ще бъде прекратена или сериозно преразгледана. И за съжаление на пацифистите, ако Обама започна мандата си, представяйки визия за един свят без ядрени оръжия, то новият президент на Щатите обеща ядрени оръжия в Япония и Южна Корея. Тръмп заяви, че ще преосмисли ролята на САЩ в НАТО и ще работи за много по-близки отношения с руския президент Владимир Путин.

Здравеопазване

Тръмп изрази мнението, че реформите на Обама в сферата на здравеопазването трябва да бъдат „освободени и сложени на тихо място“. Той все още не е представил някаква алтернатива, но спомена, че задължително ще насърчи конкуренцията в здравните услуги в различните държави. Реформата на Обама, известна като "Обамакеър", направи в по-голяма степен задължителни здравните застраховки за повечето американци, като забрани на застрахователните компании да отказват застраховки поради "предишни обстоятелства".

Данъчна политика

Музикалното послание на Тръмп към Клинтън след победата (ВИДЕО)

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп благодари на Хилари Клинтън за "тежката битка", която тя проведе по време на предизборната ...

Тръмп обеща най-голямата данъчна революция от Роналд Рейнън досега и намаляване на данъците посевместно. Милиардерът обеща не повече от 15% корпоративен данък за американския бизнес. За сравнение максималната ставка на корпоративния данък в САЩ е 35%.

Върховният съд

Според много от политическите активисти в САЩ това може да бъде най-голямото следствие от изборите. В момента във Върховния съд съотношението между либерали и консерватори е 4:4. Подръжниците на Хилъри Клинтън се надяваха, че като един бъдещ демократичен президент тя ще промени баланса в полза на либерализма. Вместо това, Доналд Тръмп ще има възможност да замени някои от сравнително възрастните либерални съдии с консерватори и да затвърди превъзходството на по-консервативния подход.

Климатични промени

Тръмп заяви, че глобалното затопляне е измислица, сътворена от Китай, за да се направи производителите в САЩ неконкурентоспособни и обеща да прекрати споразумението за климата от Париж, което се базира на сделката на Обама с Китай. Той също така каза, че ще спре всички американски плащанията по програмата за глобално затопляне на ООН.

Борисов: Да си честитим новия американски президент

Да си честитим новия американски президент. С тези думи се обърна премиерът Бойко Борисов към министрите си в началото на днешното редо...

Имиграция

Това е темата, която предизвика най-много страсти в предизборната кампания, особено от страна на латиноамериканците в САЩ. И докато Хилари Клинтън обясняваше как ще започне всеобхватни реформи, които да дават права на мигрантите, то Доналд Тръмп заяви, че при първа възможност ще издигне стена на границата с Мексико, ще забрани "мюсюлманската миграция" и ще депортира всички незаконни имигранти. Впоследствие Тръмп обеща щателни проверки на мигрантите, но не уточни какво ще прави с връщането им в крайна сметка.

Какво ни очаква? Тепърва предстои да разберем!

Снимки: Getty Images/Guliver

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com