Семейство Клинтън усилено се пази от данъци за наследство

21010
Семейство Клинтън усилено се пази от данъци за наследство
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият американски президент Бил Клинтън и съпругата му укриват данъци за наследство. Това стана ясно след журналистическо разследване, предаде БГНЕС.

Американската агенция Блумбръг е извършила разследването и е установила, че Клинтънови използват пролуки в законодателството, за да намалят до минимум данъците, въпреки че двамата винаги са се застъпвали за спазването на данъчното законодателство, особено относно наследството.

Анализирайки структурата на собствеността на Клинтънови, агенция Блумбърг засякла, че те използват финансовата схема, на която се осланят много бизнесмени. За да освободят наследниците от данъци, които може да достигнат до 40 на сто, собствениците създават тръстови компании и прехвърлят имущестото си на тях. След това тези компании може да върнат собствеността на първоначалните собственици и техните наследници.

Клинтънови действали именно по такава схема. През 2010 година те създали тръстови компании и прехвърлили на тях дома си в Ню Йорк. Според Дейвид Слоън, собственик на юридическата компания Holland&Knight с подобни действия Клинтънови могат да спестят стотици хиляди долари.

Хилари Клинтън е възприемана като кандидат за президентския пост на изборите през 2016 година от Демократическата партия. В средата на май социологическата компания Ipsos съобщи, че повече граждани на САЩ я виждат като победител на изборите. 66-годишната Клинтън още не е потвърдила, че ще се кандидатира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com