Тръмп обеща да превърже раните на нацията (ВИДЕО)

4367
Тръмп обеща да превърже раните на нацията (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

В първото си изявление след като стана ясно, че печели президентските избори, републиканецът Доналд Тръмп обеща да превърже раните на нацията и да бъде президент на „всички американци”.

„За онези, които в миналата бяха решили да не ме подкрепят, някои от тях виждат в момента, протягам ръка към вас, за да получа вашите съвети и помощ, за да можем да работим заедно и да обединим нашата велика страна”, каза Тръмп в речта си, в която обяви зашеметяващата си победа в битката за Белия дом.

Борисов: Да си честитим новия американски президент

Да си честитим новия американски президент. С тези думи се обърна премиерът Бойко Борисов към министрите си в началото на днешното редо...

„Тържествено обещавам на всеки гражданин на нашата страна, че ще бъде президент на всички американци”, каза Тръмп.

Думите му по отношение на загубилата Хилари Клинтън бяха много по-меки и той й благодари за дългогодишната й работа в полза на обществото. „Хилари работи много дълго и много усилено и й дължим голяма благодарност за службата й за страната”, каза Тръмп и допълни „наистина го мисля”.

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави новоизбрания държавен глава на САЩ Доналд Тръмп, предадоха AFP и ТАСС.

Путин изрази надежда за „конструктивен диалог”. Той се надява на „съвместна работа за извеждане на руско-американските отношения от кризата, както и за решаване на актуални въпроси от международния дневен ред и търсене на ефективни отговори на предизвикателствата на световната сигурност”, съобщи пресслужбата на Кремъл.

Министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм поздрави Доналд Тръмп за избирането му за 45-ти президент на САЩ в изявление, предадено по турските телевизионни канали.

Какво означава избирането на Тръмп за Русия?

Руската редакция на BBC поиска мнението на експерти за това как ще се отрази Доналд Тръмп в ролята на президент на САЩ на отношенията с...

„Поздравявам новия президент на САЩ за избирането му. Отношенията ни са стратегически и ще се развиват”, посочи Йълдъръм.

Европейският съюз „ще продължи да работи” със Съединените щати след победата на републиканеца Доналд Тръмп на американските президентски избори, увери върховният представител на ЕС по външните работи Федерика Могерини. „Връзките ЕС-САЩ са по-дълбоки, отколкото каквато и да е политическа промяна”, написа Могерини в Twitter. „Ще продължим да работим заедно, преоткривайки силата на Европа”, подчерта Могерини.

НАТО е готов да работи с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, като поздрави Тръмп за победата.

„Поздравлявам Доналд Тръмп за избирането му на поста президент на САЩ и съм готов да работя с него. Важното е трансатлантическите връзки да останат силни”, посочи Столтенберг, цитиран от ТАСС. Генералният секретар покани Тръмп на срещата на високо равнище на НАТО в Брюксел през 2017, за да „обсъдят пътя напред”.

Доналд Тръмп заслужава пълното уважение на всички институти ва Европейския съюз. Това заяви председателят на Европейския парламент Марти Шулц, съобщи РИА Новости. „Ние имаме общи интереси, обща отговорност. Надявам се, че ще има плодотворно сътрудничество, както беше до сега.“

Френският посланик в САЩ: Светът се срива

Дипломатическият представител на Франция в Съединените американски щати заяви, че „светът се срива пред очите ни“, след кат...

По-рано в началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов се обърна към министрите си с думите "Да си честитим новия американски президент".

Actualno.com припомня, че Доналд Тръмп мина 50-процентната бариера с резултат от 51% или 276 електорални гласа срещу 218 за Хилари Клинтън. Последните 10 гласа дойдоха от Уисконсин. На практика той е новият президент на САЩ. Хилари Клинтън позвъни на Доналд Тръмп и го поздрави с победата, съобщи по-рано CNN.

Тръмп спечели в щатите Пенсилвания, Уисконсин и Аляска, които му донесоха 33 гласа, правейки преднината му пред Клинтън недостижима. Така нюйоркският бизнес магнат се превърна в 45-тия по ред президент на страната, който ще управлява от Белия дом през следващите четири години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка