Тръмп обърна делото за финансова измама срещу себе си в политически фарс

2048
Тръмп обърна делото за финансова измама срещу себе си в политически фарс
Снимка: Getty Images/Guliver

Въпреки че съдията по делото се противопостави, бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пренесе предизборната си кампания в съда по време на заключителните аргументи по делото срещу него за гражданска измама в Ню Йорк на стойност 370 млн. долара. Тръмп произнесе предизборни речи както в съдебната зала, така и извън нея, и атакува делото срещу него и прокурора, който го заведе.

Решението на Тръмп да започне монолог в края на заключителните аргументи на адвокатите му отразява факта, че делото за гражданска измама е сериозна заплаха за бизнеса и марката на Тръмп - главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс се опитва да забрани на Тръмп да прави бизнес в щата - както и това, че Тръмп се стреми да се възползва от ситуацията в кампанията за нов президент на САЩ.

Очаква се до края на месеца да излезе и съдебното решение, като вероятно то ще е в ущърб на Тръмп.

Още: Съдията по едно от делата срещу Тръмп получи бомбена заплаха

Основните изводи от последния ден на процеса

Тръмп намира начин да бъде изслушан в съда: Бившият президент на практика произнесе една и съща реч на няколко места на 11 януари. Пред камерите извън съдебната зала, пред съдия Енгорон в съда и в имота си на "Уолстрийт 40" следобед пред репортери. Забележително е, че най-важният момент, в който той произнесе речта си, беше там, където нямаше камери - вътре в съдебната зала. "

Това беше политически лов на вещици", каза Тръмп, докато говореше на Енгорон в непланиран момент в съда. "Това, което се случи тук, сър, е измама спрямо мен". Точно преди почивката за обяд, около 12:55 ч. по Гринуич, адвокатът на Тръмп Крис Кийс поднови молбата си към Енгорон да даде на Тръмп "две-три минути", за да изложи тезата си директно пред съдията. Енгорон се обърна към Тръмп, като го попита дали ще обещае само да коментира фактите по делото. "Мисля, че този случай излиза извън рамките само на фактите", отговори Тръмп, като се възползва от възможността да започне петминутна реч от масата на защитата. Енгорон седя няколко минути и остави Тръмп да продължи, след което го прекъсна, за да му каже, че времето му изтича.

Главният прокурор на Ню Йорк поддържа тезата, че Тръмп е "действал с умисъл" за измама: В заключителната си презентация тя заяви, че Тръмп е "действал с умисъл" за измама, за да завиши стойността на активите си във финансовите си отчети. Андрю Амер, адвокат на главния прокурор, заяви, че Тръмп е отговорен за действията, в които са участвали изпълнителните директори на Trump Organization Алън Вайселберг и Джеф Маккони, за да завишат стойността на активите му. "Господин Тръмп със сигурност е бил в течение, за да прегледа и одобри декларациите", каза Амер. "Съдът трябва да заключи, че той е действал с намерение за измама въз основа на обширните си познания за тези активи." Обвинението иска 370 млн. долара санкция в иска си срещу Тръмп, твърдейки, че фалшивите му финансови отчети са му позволили да получи заеми и застраховки на по-изгодни цени.

Още: Ню Йорк иска 370 млн. долара от Тръмп по дело за измама

Адвокатите на Тръмп твърдят, че делото е политическа атака: Те повториха същите теми като своя клиент по време на заключителните си аргументи, обвинявайки главния прокурор на Ню Йорк в политическа вендета срещу Тръмп. "Цялото това дело е измислена претенция, за да послужи на политическа програма", каза Кисе в началото на презентацията си: "Това винаги са били съобщения за пресата и пози, но без никакви доказателства".

Следващи стъпки по делото

Енгорон заяви, че се надява да се произнесе с решение до края на януари. Но това едва ли ще бъде краят на делото. Адвокатите на Тръмп вече обжалваха съкратеното съдебно производство на Енгорон, издадено в началото на процеса, когато съдията постанови, че Тръмп и съподсъдимите му носят отговорност за постоянна и повтаряща се измама. По време на процеса те също така неколкократно дадоха да се разбере, че планират да обжалват решението, като изтъкнаха възражения както срещу делото срещу Тръмп, така и срещу поведението на съдията и неговия служител. Това означава, че делото може да се проточи, а съдбата на възможността на Тръмп да прави бизнес в Ню Йорк да виси на косъм още доста време.

Съдът в Ню Йорк: Компанията на Тръмп е мамила данъчните в продължение на 15 години

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидер на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка