Тръмп ще преметне Путин за Украйна: Игор Гиркин с позиция

5853
Тръмп ще преметне Путин за Украйна: Игор Гиркин с позиция
Снимка: Getty images/Guliver

Априори ни казват, че ако Доналд Тръмп спечели, това ще е добре за нас – и Тъкър Карлсън ще е неговият пророк. Но дали е така – този въпрос поставя в писмо от затвора Игор Гиркин (Стрелков) – осъден на първа инстанция от съд в Хага за свалянето на полет MH17 и убийството на 298 души, включително над 80 деца, но лежащ в руски затвор за съвсем друго: В Русия осъдиха военнопрестъпника Игор Гиркин: Протест и арести за подкрепящите го (ВИДЕО)

"Тръмп не е наш човек"

Гиркин е категоричен, че докато Тръмп е бил президент на САЩ, е оказвал помощ на Украйна (бел. ред. - по негово време в Украйна дойдоха значителни оръжейни пратки). Освен това, Гиркин счита, че републиканците и демократите са на едно мнение за Украйна и сегашните крамоли в Конгреса са политическа битка, която ще бъде туширана след президентските избори в САЩ през есента на 2024 година. Дори Тръмп да вземе предвид желанията на Русия за Украйна при мирно споразумение, антуражът му не споделя такава позиция, предупреждава Гиркин.

Още: Не му отива на Радев да играе Гълъба на мира

Тръмп ще иска да опази водещата роля на САЩ в глобален мащаб – затова задачата му в тази ситуация няма да бъде „да прекрати военния конфликт“, а да го използва, за да откъсне Руската федерация от Китай или поне да я измести възможно най-далеч. А може САЩ да се споразумеят с Китай за сметка на Русия, разсъждава Гиркин.

В заключение – Тръмп може да говори с Русия за мир в Украйна, обаче при неговите условия. А те ще са – Русия да се отдръпне от Китай и Иран за сметка на удовлетворяване на някои руски претенции за Украйна (например териториално разделение), "грациозно и цинично" решение. А Украйна няма да бъде ликвидирана – ще получи няколко години отсрочка и ще бъде въоръжена до зъби, за да не се повтори ситуацията сега, категоричен е Гиркин. Той счита това за самоубийство за Путинова Русия, като използва следното словосъчетание "управляващата Руската федерация мафия", защото в крайна сметка окончателните условия за мир в Украйна може да се окажат даже различни от първоначалните, с които Тръмп би подмамил Путин. Гиркин обаче смята и, че такъв вариант може да е много примамлив за Путиновия режим, защото е с хоризонт 5-6 години, а "почти целият брилянтен кръг е над 70-годишен".

Източник: Telegra

За да постигнете мир в Украйна, спомнете си края на Студената война

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка