Тръмп смята, че коронавирусът ще отшуми най-рано през юли

4121
Тръмп смята, че коронавирусът ще отшуми най-рано през юли
Снимка: Getty Images/Guliver

Белият дом препоръчва на американците да избягват всички събирания на повече от 10 души на едно място поне в следващите 15 дни, а президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази мнение, че коронавирусът ще отшуми най-рано около юли или август. Това предаде радиомрежата The Voice of America, цитирана от агенция "Фокус".

Тръмп заяви, че ще е най-добре, ако американците останат по домовете си, провеждат домашно обучение и лекции, избягват да пътуват и спрат да посещават, поне за този срок, барове и други заведения. „Докато се борим с вируса, всеки един от нас има жизнено важна роля в спирането на разпространението му“, каза той по време на брифинг пред репортери. Тръмп отрече да се обмисля въвеждането на полицейски час.

Тръмп предложил 1 млрд. долара, за да вземе само за САЩ бъдеща ваксина срещу коронавируса

Собственикът на германския футболен клуб Хофенхайм Дитмар Хоп призна, че компанията, на която е мажоритарен собственик - "CureVac", раз...

Попитан колко дълго ще продължи кризата, Тръмп предположи, че епидемията изцяло ще е отшумяла около юли или август, но не е изключено това да се случи и по-късно. 

Нормалният живот в САЩ беше рязко прекъснат от мерките за борба с COVID-19 в страната, които, както и на други места, включват затварянето на бизнесите в много щати, което пък от своя страна доведе до срив в цените на "Уол Стрийт". 

Въпреки че Федералният резерв предприе мерки, за да си върне доверието на инвеститорите, идексът „Dow Jones” продължи да се срива и падна с 3 хил. точки или 13% на 16 март – най-лошият резултат за него от началото на епидемията. „Пазарът ще бъде отново много силен веднага след като се отървем от вируса“, заяви Тръмп, попитан за индексите по време на брифинга.

Федералният резерв, централната банка на САЩ, на 15 март извърши извънредно намаляване на лихвите си, като ги свали почти до нула заради притесненията, че коронавирусът ще удари корпоративните печалби по целия свят. Въпреки този ход обаче пазарите в Азия продължиха да се сриват ден по-късно, което беше предизвестие и за това, което се случи след часове и на "Уол Стрийт".

Обкръжението на Тръмп под постоянна проверка за коронавирус

В Белия дом започнаха редовно да мерят температурата на хората, които контактуват с президента Доналд Тръмп или с вицепрезидента Майк П...

Тръмп и неговият икономически съветник Лари Къдлоу загатнаха, че страната може и да се е насочила към рецесия. „Няма спор, ще има предизвикателства. Няма да поставям етикети още“, каза Къдлоу, попитан по тази тема. Според него, макар че статистиките от първото тримесечие ще са „наред“, тези от второто могат да са „съвсем различни“. Къдлоу разкри, че администрацията обмисля да предложи на компаниите, които местят своята дейност от Китай в САЩ покриване на всички разходи по този процес. Той обясни, че това предложение още не е одобрено от Тръмп.

Още за коронавируса четете в нашия блог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

За часове: Отпуснаха 60 млн. долара за реконструкцията на моста в Балтимор

Байдън събра рекордни средства за предизборната си кампания

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com