В САЩ се готви протест срещу шпионажа

28349
В САЩ се готви протест срещу шпионажа
Снимка: Getty Images / Guliver

Масов протест и в САЩ - хиляди са заявили готовност да участват в днешния митинг, насочен срещу шпионажа, пише Агенция "Фокус".

Простестът се органзира от коалиция от различни организации, обединили се под името „Спрете да ни шпионирате” (Stop Watching Us). Целта на коалицията е да спре шпионирането.

Германия и Бразилия искат резолюция на ООН за подслушването

Германия и Бразилия подготвят проект за резолюция на Общото събрание на ООН, която ще настоява за прекратяване на прекомерното шпиони...

След като бившия сътрудник на АНС Едуард Сноудън започна да разкрива секретна информация за една от най-големите разузнавателни агенции на САЩ, проблемът влезе и във фокуса на обществото. Скандалът се разраства, особено предвид факта, че американские власти са осъществявали мащабно събиране на данни както през мобилните телефони на обикновени граждани, така и чрез мета данни от интернет компаниите.

С появяването на първите данни, изнесени от Сноудън, „Спрете да ни шпионирате” се сформира, за да предприеме действия срещу разузнавателните програми на правителството и събирането на данни.

Едно от действията беше петиция, призоваваща за реформи на законодателството. Повече от 575 000 хора са подписали петицията и тя ще бъде връчена на Конгреса по време на протеста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com