Военни готови да реагират във Вашингтон, знаменитости скъсват от критики Тръмп

2712
Военни готови да реагират във Вашингтон, знаменитости скъсват от критики Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

Около 1600 военнослужещи са били разположени в околностите на Вашингтон, където избухнаха протести и размирици заради смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, съобщават редица световни информационни агенции, позовавайки се на говорителя на Пентагона Джонатан Хофман.

"Войниците, които са на дежурство, са разположени във военни бази в столичния регион, но не и в самия Вашингтон", заяви Хофман.

Според него, военните са "във висока степен на готовност за действие", но не оказват помощ на цивилните власти, пише БГНЕС.

Бум в продажбите на оръжие в САЩ, застреляха полицай в Лас Вегас (ВИДЕО)

Полицай е прострелян в главата в американския град Лас Вегас по време на протестите заради смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, съо...

Във вторник вечерта, въпреки полицейския час, протестиращите се събраха в Белия дом, които скандираха различни лозунги, включително за оставката на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Междувременно редица известни личности в САЩ подкрепиха протестите - от режисьора Спайк Лий до Тейлър Суифт и Джордж Клуни.

Във филма на Спайк Лий от 1989 г. "Прави каквото трябва", един от персонажите - Рахим, афроамериканец, живеещ в Бруклин е удушен от бяло ченге. За съжаление, след смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис, Минесота, посланието на филма за расова несправедливост изглежда по-актуално от всякога.

"Това е история, която се повтаря отново и отново и отново", заяви Лий в интервю за CNN. Той определи Доналд Тръмп за гангстер, който се опитва да е диктатор!

Системният расизъм е истинската "американска касапница"

Повечето бели американци все още не могат да се примирят с това, което черните хора са знаели завинаги: расизмът е системен, систематич...

Актьорът Джордж Клуни също написа силно есе срещу расизма за новинарския сайт Daily Beast, призовавайки за "систематична промяна" в страната: "Гневът и безсилието, които виждаме отново да се разиграват по нашите улици, са само напомняне за това колко малко сме се отдалечили като страна от нашия първороден грях – робството…Това е нашата пандемия. Засяга ни всички и след 400 години тепърва ще откриваме ваксина", пише Клуни.

Огромният брой реакции на някои съобщения в социалните медии, критикуващи управлението на Тръмп, също отразява възмущението на американците. Такъв е постът на Тейлър Суифт, която реагира на противоречивото изявление на американския президент в Twitter: "Когато започне плячкосването, започва стрелбата". В коментара си Суифт пише: "/Тръмп/ разпалваше пожарите на бялото надмощие и расизма по време на цялото си президентство".

Някои знаменитости излязоха на улицата, присъединявайки се към протестиращите. Пeвицата Ариана Гранде беше сред протестиращите през уикенда. Гранде написа в Твиттер, че мирните протести "почти не се отразяват", за разлика от насилствените сцени, които привличат вниманието на медиите.

Още: "Огромен протест и сълзотворен газ в Париж - с мотив "Джордж Флойд (ВИДЕО)"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка