Във Флорида: Акули поглъщат огромни бали кокаин и започват да дивеят

17839
Във Флорида: Акули поглъщат огромни бали кокаин и започват да дивеят

Нямаше да е Седмицата на акулите без някои диви истории за акули, които си взаимодействат с хората, от хранителна лудост до ужасяващи разкази от първа ръка за атаки (които, за протокола, са рядкост.), съобщава "Live Science".

Тазгодишната Седмица на акулите, която се излъчва следващата седмица по Дискавъри, заема първото място, когато става дума за грабващи заглавия репортажи за подводните чудовища, този път със спекулации за „кокаинови акули“, поглъщащи огромни бали кокаин, които понякога се изхвърлят от течението на плажовете на Флорида.

САЩ отбелязват националния ден на алигаторите

На 29 май Съединените щати отбелязват Националния ден на алигаторите. Той е учреден от Сафари парк "Дивата Флорида", за да се повиши ос...

Може да не е толкова пресилено, колкото звучи. Само през юни бреговата охрана е уловила над 6 000 кг. бял прах от Карибите и Атлантическия океан.

За да проучи възможността акулите да си помогнат сами, телевизионната личност и морски биолог Том Хирд се обедини с екологичния учен от Университета на Флорида Трейси Фанара за някои забавни, но донякъде съмнително звучащи експерименти.

Хирд и Фанара се заеха с работа, като пуснаха фалшиви опаковки с „кокаин“ — нито една акула не беше наранена при направата на този специален епизод по Дискавъри, за да видят дали акулите ще "се хванат на въдицата". Дори когато бяха поставени до лебеди-примамки, акулите плуваха право към опаковките.

„Нямаме представа какво кокаинът може да направи с акулата“, призна Хирд пред Live Science. „Така че не можем дори да кажем, че това е основа и да продължим оттук“, каза той.

Наистина ли акулите никога не спят? Вижте какво откриха учените

Биолозите развенчаха мита, че акулите никога не спят. Статия за това е публикувана в Biology Letters. Дълго време съществуваше убежден...

След като напълниха още няколко топчета стръв с концентриран рибен прах - най-близката и най-безопасната алтернатива за хранене на акули с кокаин, за която можеха да се сетят - дуото заяви, че акулите са полудели и са започнали да действат нерационално.

Ще оставим читателите да решат дали това издържа на проверка. Но Хърд призовава публиката да обмисли по-широките последици от замърсяването на океана.

„По-дълбоката история тук е начинът, по който химикалите, фармацевтичните продукти и незаконните наркотици навлизат в нашите водни пътища – навлизат в нашите океани – и какъв ефект могат да имат след това върху тези деликатни океански екосистеми“, каза Хирд.

ОЩЕ: Акулите проявяват признаци на личност

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка