Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звезда от хитовия сериал "Еуфория" е арестувана за участие в пропалестински протест (ВИДЕО)

29 февруари 2024, 08:54 часа • 1181 прочитания

Звездата от сериала "Еуфория" Хънтър Шафър е сред 30-те протестиращи, задържани от полицията за участие в пропалестински проест преди гостуването на президента Джо Байдън в предаването "Late Night With Seth Meyers" в Ню Йорк на 26 февруари, съобщи "Variety".

При запитване относно участието на Шафър говорител на нюйоркската полиция е заявил, че "общо 30 лица са били задържани" след "демонстрация на площад Рокфелер 30". На тези 30 души са издадени и призовки за незаконно навлизане в чуждо имущество.

25-годишната актриса е протестирала заедно с организацията "Еврейски глас за мир". Шафър е снимана с тениска с надпис "Прекратяване на огъня сега", докато е била извеждана от полицията на Ню Йорк, визирайки продължаващата война между Израел и "Хамас".

Още: Байдън: Израел се съгласи да спре офанзивата в Газа по време на Рамадан

Организацията, инициирала протеста

В публикация в Instagram с участието на Шафър организацията "Еврейски глас за мир" заяви мисията на протеста в понеделник. "Смъртоносната външна политика на Байдън финансира и подхранва геноцида в Газа. 50 протестиращи бяха арестувани от нюйоркската полиция и Сикрет сървис", гласи постът.

"Президентът трябва да започне да се вслушва в американския народ - а не в крайнодясното израелско правителство, което безразборно бомбардира населението на Газа, унищожавайки 70% от инфраструктурата, включително болници, университети и електрическите и водните мрежи", пише още в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Коя е Хънтър Шафър

Снимка: Getty Images

Актрисата се ражда на 31 декември през 1998 г. като момче. Още като малко дете тя започва да изразява своята женственост и заявява на родителите си, че е гей. В осми клас започва да усеща полова дисфория и в девети глас се заявява като момиче. След това започва да се бори за правата на транс хората и участва в различни инициативи.

През 2019 г. тя става част от хитовия тийн сериал "Еуфория" и се превръща в световна звезда.

Още: Само на 25 години почина актьор от хитов сериал

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес