"ADAJIO и ALLEGRO за AQUA COLOR" - изложба акварел на Кл. Манчева и Ив. Додов

38393
"ADAJIO и ALLEGRO за AQUA COLOR"  - изложба акварел на Кл. Манчева и Ив. Додов
Снимка: Клементина Манчева

На 19 март от 18.30 часа в галерия  „АРТ МАРКОНИ“, Варна, ще бъде открита изложба акварел на Клементина Манчева и Иван Додов "ADAJIO и ALLEGRO за AQUA COLOR".

Клементина Манчева е родена през 1982 година в гр. Ямбол. През 2001 г. завършва изобразително изкуство в ямболската гимназия "Васил Левски". Между 2001 и 2007 година се дипломира като бакалавър по Моден дизайн и магистър по Графично и пространствено проектиране в НБУ София. През 2012 година решава да се посвети на рисуването, като предпочита акварела за изразно средство. В творческата й биография впечатление правят съвместната изложба с големия български акварелист Иван Додов в галерия "Абсент"(София), общата изложба по проекта "Аз започвам, ти завършваш", инициирана от доц. д-р Кирил Божков в галерия "България", София, участието в пленер и изложба на о-в Тасос и самостоятелна изложба в галерия "Window" (Амстердам), Холандия.

„Някога, някъде..." - изложба на Клементина Манчева и Иван Додов в галерия Абсент

Едни от най-щастливите детски спомени са летата на село. Изпълнили сетивата ни с мириса на сушени пиперки, домашна питка и аромата на п...

Иван Додов е роден в гр. София през 1960 г. Завършил е НХА в София през 1986 г. със специалност “Художествено-пространствено оформление” в класа на проф. Георги Петров.

Силата на неговите акварели е в умението да усети особеностите на природните сезони и да им намери съответните цветови съчетания на места мистично въвличащи ни в дълбочината на златната есен, на други, смразяващи ни в ледените сияния на хоризонта и острите силуети на голите клони и очертания на сгради.

Официално: Българската изложба в Лувъра се открива на 15 април

Министърът на културата Вежди Рашидов подписа в Париж договор за българска изложба в Лувъра, която се очаква да бъде открита на 15 ап...

Мисля, че Иван и Клементина са усетили плюсовете на тяхното дуетно начинание, казва Ваня Маркова от галерия „Арт Маркони“. След пищната цветност, която разточително се излива от акварелите на Иван Додов, погледът има нужда от отдих. Безбройните нюанси на сивото във фона на творбите на Клементина, има точно онази фокусираща функция, която не само позволява на кокетните цветни кошнички, фенери, прозорчета, лодки и т.н. да излъчват фосфорециращо, но и да разбие хегемонията на многобагрието. Едно връщане назад към предишното произведение е достатъчно, да разкрие убягналите от първия поглед детайли в акварелите на Додов. Както в музикално произведение, в което бързото и умерено темпо се сменят, така и в акварелите на Клементина и Иван adajio и allegro ни въвличат в своята излята на един дъх красота.

На водещата снимка картината е на Клементина Манчева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт