Активизиралото се свлачище не заплашва пътя Асеновград – Лясково

101561
Активизиралото се свлачище не заплашва пътя Асеновград – Лясково

Активизирало се е опасното свлачище над Асеновата крепост след интензивните проливни дъждове. Заради пропадащата скална маса върху пътя рисковата зона е под наблюдение. Информацията съобщи вчера зам.-кметът на Асеновград Пламен Йончев, цитиран от Радио Пловдив.

До края на седмицата се очаква Междуведомствената комисия за бедствия и аварии да отпусне 320 хиляди лева за спешно укрепване на свлачището и изграждане на подпорна стена.

Камери ще бъдат монтирани на ключови места в Асеновград

Видеокамери ще бъдат монтирани на възлови булеварди и кръстовища в Асеновград като мярка за ограничаване на пътно-транспортните произше...

Други 300 хиляди лева са заделени от общинския бюджет за цялостен ремонт и преасфалтиране на пътя от разклона за Бачково до Асенова крепост.

Свлачището около Асенова крепост не е активизирано, така че да затвори пътя Асеновград – Лясково. Периодично почистваме пътя със средства на общината 3-4 пъти в годината. Това съобщи днес за „Фокус” Йончев.

„Очакваме да ни бъдат отпуснати средства от междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Сумата, на която разчитаме, за да решим трайно проблема със свлачището и да изградим подпорна стена, е 320 хил.лева, за които ще обявим обществена поръчка за фирма изпълнител. В най-скоро време очакваме да изградим съоръжението. За сега нямаме сигнал за паднали дървета, наводнени улици и поражения от обилните дъждове. На някои места има запушени шахти. Движението в района не е затруднено”, допълни още зам.-кметът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com