Асеновград посреща July morning на повече от 1200 м височина

8227
Асеновград посреща July morning на повече от 1200 м височина
Снимка: Actualno.com

Асеновград ще посрещне July morning високо в Родопите - на повече от 1 200 метра надморска височина. Събитието, организирано по този повод, ще започне още през деня в събота, на 30-ти юни, над асеновградското село Добростан. „Асеновград - град приключение“ ще зарадва любителите на палатките, колоезденето, конната езда, парапланеризма, планинското бягане и още куп активности.

Подготвени са занимателни игри за деца, пускане на безмоторни самолети, въжени атракции, посещение на пещера "Добростански бисер". Вечерта, преди посрещането на първото юлско утро, ще бъде „нюансирана“ от музикални изпълнения на различни групи. Очакванията на организаторите са фестивалът да бъде посетен от най-малко около 300 до 500 души, при благоприятни метеорологични условия.

"Слънчови невести" огряха Асеновград на Еньовден

Повече от 300 калиници обагриха Асеновград в бяло на Еньовден. "Слънчовите невести" шестваха из града, облечени като булки, както повел...

"Основната цел е да покажем на всички, че Асеновград е прекрасен за живеене, с много дадености за спорт. Искаме да разкрием нашето любимо място за летене и туризъм. Идеята е да накараме по-младото поколение да се докосне до природата, да "вдиша" планината и по-късно да поиска да се върне при нея. Мястото над село Добростан е много подходящо за посрещане на изгрева и гледката е невероятна", разказаха в аванс пред Actualno.com от асеновградския клуб „Тангра“, чийто членове са организатори на „Асеновград – град Приключение“. Те обясниха, че наименованието на събитието само по себе си го пресъздава отлично, а целта му е да покаже, че приключенията са навсякъде. Посетителите, които искат да участват в различните мероприятия, е добре да носят изправна и подходяща екипировка, съветват от клуба. Провеждането на събитието бе прекъснато за известно време, но немалкият интерес от ентусиасти към възобновяването му е провокирал инициаторите да го организират отново.

"Хората около нас непрекъснато питаха кога ще бъде проведен отново и това ни подсказа, че правим нещо, което остава след нас, като емоция и желание за повторение", отчетоха от „Тангра“. За реализиране на събитието Общински съвет-Асеновград отпусна 2 500 лева. Средствата ще бъдат разходвани по няколко направления. Ще бъде организиран транспорт за преките участници - парапланеристи и колоездачи. Идеята е те да бъдат върнати от точките, до които достигнат по маршрутите си за съответните спортове. Налага се ползването на специален автомобил поради специфичността на планинския терен. Част от парите ще бъдат изразходвани и за награди на малките участници, за печатни материали, както и за медицински екип за спешна помощ, за маркировка на трасетата на състезанията и за други организационни разходи, които подпомагат случването на този вид фестивал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com