Автобус разтовари пътуващи в снега, насред кръстовище между три села

6913
Автобус разтовари пътуващи в снега, насред кръстовище между три села
Снимка: Actualno.com

Автобусен шофьор остави пътуващи насред кръстовище, вместо да ги закара до крайната спирка по маршрута си. За случилото се сигнализира в редакцията на Actualno.com кметът на асеновградското село Леново Борис Ангелов.

Ситуацията се разиграла вечерта на 27 февруари, около 19 ч. Конкретният автобус, чието маршрутно разписание е с начален час 18:10 ч., тръгва от Асенoвград и преминава през селата Червен, Долнослав, Тополово, Леново и се връща обратно по същия маршрут. В зимни условия пътуването е с продължителност около 50 минути.

Жалба спря проекта за благоустрояване на кв. "Запад" в Асенoвград

Отлагат благоустрояването на асеновградския квартал Запад заради обжалване на обществената поръчка в Комисията за защита на конкуренция...

Шофьорът е спрял на кръстовище на главен път, без да достигне крайната си точка - вътре в Леново. Там е разтоварил пътуващите, като без да провери е обяснил, че до селото няма път и затова не може да се влезе. Кметът на населеното място Борис Ангелов разказа, че потърпевша от случилото се е негова съседка. За да се прибере вкъщи жената е трябвало да извърви пеша в снега и в тъмнина разстояние от седем километра. Нямало кой да я прибере от мястото, на което е била оставена от автобуса, тъй като съпругът ѝ е бил на работа в този момент. Вместо да тръгне, тя решила да се обади за помощ на кмета на селото, който се отзовал. Пътувайки към жената, той видял, че на крайната спирка на автобуса чакат още трима души, които трябвало да отидат на работа. Заради непреминаването на автобуса, обаче, те не успели да достигнат навреме до работните си места. В крайна сметка, тях, кметът на Леново закарал на работа, а жената – у дома ѝ.

"Чиста случайност е, че се познаваме, съседка ми е и има моя телефонен номер, за да ме потърси за помощ!", коментира Борис Ангелов. Той посочи, че ангажиментът по почистването на въпросната пътна артерия е на Агенция „Пътна инфраструтура“ и увери многократно, че в този момент пътят е бил разчистен, поради което няма причина автобусът да не може да влезе до центъра на селото.

Фирмата, която обслужва междуселищната автобусна линия Асенoвград – Леново, е „АС-БУС“. По темата ресорният заместник-кмет на общината Димчо Темелко обобщи, че вече е осъществена проверка по сигнала. Той потвърди, че върпросната отсечка е част от републиканската пътна мрежа и ангажимент по почистването й има Агенция „Пътна инфраструктура“. В противоречие на Борис Ангелов, Темелков бе категоричен, че автобусът не е влязъл в селото, тъй като участъкът не е бил почистен. Поради тази причина, до крайната си спирка не е достигнал и рейсът, тръгващ в 15:00 ч. от Асенoвград за Леново. По думите на заместник-кмета, пътят е бил разчистен едва след 18:00 ч., и то с техника, осигурена от кмета на селото. Димчо Темелков увери, че към днешна дата всички пътни участъци са вече разчистени и местата около аввтобусните спирки са достъпни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com