До два месеца пътят към Асеновата крепост може да е готов

4122
До два месеца пътят към Асеновата крепост може да е готов

Днес (18 август) кметът на община Асеновград доктор Емил Караиванов даде официален старт на строително-ремонтните дейности по укрепване на свлачището по пътя Асеновград - село Лясково, съобщиха от Actualno.com.

Веднага, след връчването на възложителното писмо на фирмата изпълнител „Запрянови”, започнаха подготвителните дейности по разчистването на строителната площадка от дървета по двата пътни участъка. Срокът за изпълнение на проекта за укрепването е шест месеца.

Парите от държавата за пътя до Асеновата крепост още не са дошли

Община Асеновград е в пълна готовност за стартиране на укрепителните дейности в участъка на свлачищния процес по пътя, водещ към Асенов...

Собственикът на фирмата изпълнител Вакрил Запрянов, обаче, посочи, че според него в двумесечен период ще успеят да се справят с изпълнение на поръчката. Стойността на ремонта е в размер на 1 300 000 лева. Сумата бе отпусната от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Предстои изграждането на укрепително съоражение от изливни пилоти. Върху тях ще стъпва анкерирана подпорна стена.

По време на строителните дейности моторните превозни средства ще могат да преминават в двете посоки, като движението ще се осъществява в едната лента за движение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com