Есенните празници в Асеновград стартираха с музиката на любовта (ВИДЕО)

1835
Есенните празници в Асеновград стартираха с музиката на любовта (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Асеновград откри Есенните празници с френска музика на открито. Пред асеновградчани и гости на града бяха представени национални музикални произведения от Франция, Русия, България. Концертът бе поднесен от Представителния духов оркестър на френския град Грас. Нестандартното събитие продължи повече от час, а на финала си изправи на крака всички зрители. Изявата се проведе пред сградата на община Асеновград и прикова погледа и вниманието на десетки асеновградчани, които аплодираха бурно всяко едно изпълнение.

Представителният духов оркестър на Сухопътни войски ще свири маршове пред плевенски ученици

По молба на Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ представителният духов оркестър на Сухопътни войски ще участв...

Под августовското небе над града на булчинските рокли и виното звучаха произведения от различни епохи и жанрове - нежни френски шансони, аранжименти на класически пиеси, военни маршове, танго и други. За изненада на всички присъстващи кулминацията в концертът на френския оркестър бе оставена за финал. Музикантите от Франция изпълниха популярното българско Дунавско хоро.

Общинският духов оркестър на град Грас е инструментална група съставена от духови и ударни инструменти. Създадена е през 1988 г. под ръководството на настоящия си диригент Ален Лусталот. Тази формация е претърпяла много промени през годините, преди да придобие настоящия си вид. Оркестърът е съставен от професионални музиканти, преподаватели и оркестрови музиканти, които чрез собствените си аранжименти искат да предадат специфичен звуков цвят на изпълнените пиеси.

Точно 10 са избраните музиканти, които дойдоха специално в Асеновград, като сред тях бе и китаристът, който е от Асеновград - Благовест Георгиев. Още в детството си той започва да изучава класическата китара. Впоследствие заминава за Франция, за да продължи музикалното си обучение. Там завършва с пълно отличие и златен медал. Благовест в момента завършва магистърска степен по изпълнителско изкуство в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, в класа на доцент доктор Стела Митева-Динкова. Междувременно, участва като гост на международни китарни фестивали, на които представя солови програми, и прави майсторски класове. От 2009 г. той е преподавател по класическа китара в консерватория във Франция. Участва в редица проекти с различни музиканти, инструменти и жанрове. През 2018 г. свири също като солист в операта на Ница със симфоничния оркестър на града.

Българка е неизменна част от оркестъра на Горан Брегович над 20 години

Майсторът на балканската музика Горан Брегович, който на 13 април ще представи в Арена Армеец новия си спектакъл “Три писма от Са...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com