Фотоапарат, принтер и пиано – сред вещите за продажба от ликвидирания Обреден дом в Асеновград

3559
Фотоапарат, принтер и пиано – сред вещите за продажба от ликвидирания Обреден дом в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Община Асеновград ще разпродава движимото имущество на Обредния дом, след неговата ликвидация. Част от активите на дружеството са морално и физически остарели и не могат да се ползват по предназначение, поради което са предложени за бракуване от оценителите.

Имуществото, определено за брак, включва: кафе машина; касетофони и магнетофони; телевизор; пишеща машина; хладилник; бойлер; скара; фритюрник; секция; стол; пътека; единият от автомобилите и други.

28 са санираните сгради в Асеновград, не е ясна съдбата на други 53

Не е ясна съдбата на 53 сгради в Асеновград, подготвени за саниране. Сдруженията на собственици в тях са подали документи още през 2016...

На останалите вещи също е направена оценка и те ще бъдат обявени за продажба чрез провеждане на публични търгове с явно наддаване. Процедурите ще бъдат обявени след изтичане на 14-дневния законов срок, в който Областна администрация-Пловдив има право да върне решението на Общински съвет-Асеновград, ако установи, че то не е законосъобразно.

Общата пазарна стойност на движимото имущество, което се планира да бъде продадено, е в размер на над 15 000 лева. Сред вещите са: метална барака (80 лева); шевна машина (100 лева); фотоапарат (230 лева); лек автомобил (2 580 лева); лазерен принтер (110 лева); усилвателна уредба (270 лева); грамофон (110 лева); холова гарнитура (1 140 лева); пиано (950 лева); йоника (760 лева); видео камера (570 лева); бюро - дърворезба (380 лева); килим (40 лева) и други.

Най-ценната вещ е картина на стойност 5 000 лева. Става ясно, че произведението е рисувано върху дърво, но засега името на автора, темата и самата творба се пазят в тайна. Посочените в списъка цени на активите ще бъдат начални при провеждане на търговете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com