МБАЛ-Асеновград с проблемен достъп за трудноподвижни хора

1927
МБАЛ-Асеновград с проблемен достъп за трудноподвижни хора

Редица планирани и извънпланови проверки бяха извършени през последните четири години в МБАЛ-Асеновград от инспектори на Здравноосигурителната каса и на Изпълнителна агенция „Медицински одит“.

Резултатите от инспекциите се обобщават в доклада на контрольора Антонина Славова. Проверени бяха документацията и състоянието на сградата на болничното заведение.

Сред установените грешки през годините по административната част са пропуски във въвеждане на данни в документи – липсваща дата на ехографска снимка, некоректно издадена епикриза, неспазване на нормативно установените индикации на хоспитализация и други. В множество от случаите при проверка не са констатирани нарушения. Санкциите, наложени на болницата в Асеновград през 2012 г., възлизат на 3 500 лева.

Регистриран е нов случай на хепатит А в Асеновград

Регистриран е нов случай на хепатит А в ромската махала в Асеновград, съобщи д-р Таня Учурджиева, епидемиолог в Регионална здравна инсп...

Година по-късно установените нарушения са по-малко, а общият размер на сумираната годишна глоба е малко над 2 100 лева. Общо 14 200 лева е сумата, която МБАЛ-Асеновград е платила за глоби през 2014 г. Наложените през миналата година санкции възлизат на 6 800 лева. Проверка за състоянието, структурата, управлението, дейността и организацията на обслужването в асеновградската болница извърши Изпълнителна агнеция „Медицински одит“.

Констатираните през изминалите години нередности, сред които ремонт на покрив и помещения, както и подмяна на апаратура в част от отделенията, към днешна дата вече са изпълнени. По отношение на противоепидемичните изисквания Изпълнителна агенция „Медицински одит“ няма забележки. Данните сочат ефективен дезинфекционен режим.

Проблем, според доклада на контрольора Антонина Славова, остава трудният достъп и липсата на асансьор за трудноподвижни пациенти до общопрактикуващите лекари, чиито кабинети са разположени на втория етаж в болничното заведение. Наличната медицинска апаратура по вид съответства на заявените от болницата дейности. Подменени са част от апаратите, с цел осъвременяването им. Необходима е, обаче, нова стерилизационна и рентгенова апаратура. След одита на Славова става ясно, че в МБАЛ-Асеновград няма назначено лице, отговарящо за обществените поръчки, чрез които лечебното заведение сключва договори за доставки на медикаменти, консумативи и хранителни продукти. За услугата се разчита на адвокати по граждански договори. Двамата експерти не желаят да се ангажират с работа по документацията, в резултат на което са допуснати множество пропуски.

В заключение контрольорът Антонина Славова е категорична, че МБАЛ-Асеновград се управлява добре, като са предприети мерки за отстраняване на нередностите, а това гарантира добро управление занапред. Докладът ще бъде включен в дневния ред на утрешното редовно заседание на Общинския съвет в града, за сведение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com