Месец време за събиране на подписи в подкрепа на Общинска полиция в Асеновград

866
Месец време за събиране на подписи в подкрепа на Общинска полиция в Асеновград

Стартира подписка в подкрепа на инициативата за създаване на Общинска полиция в Асеновград. Идеята и учредяването на Инициативния комитет е на партия „Зелените“ в града. На специална пресконференция инициаторите обясниха, че целта на новото звено ще е да подпомага работата на асеновградските полицаи. Сред правомощията на служителите на Общинската полиция са задържане на нарушители на обществения ред, съставяне на фишове и актове, осигуряване спокойствието на гражданите, опазване зелените площи и парковете от вандали и други. „Зелените“ смятат, че общинската полицейска структура ще създаде допълнително чувство за сигурност у гражданите на Асеновград.

Казват, че не е невъзможно скъпо. По думите на инициаторите, служителите на асеновградската Общинска полиция ще бъдат назначавани от директора на ОД на МВР в Пловдив, а не от кмета на града. Стартът на петицията в Асеновград вече е даден, като подписите ще се събират мобилно и стационарно. Законовият срок е два месеца, но инициаторите смятата, че 30 дни са напълно достатъчни, за да реализират задачата, която са си поставили. Постоянните пунктове, в които гражданите ще могат да се подпишат до 24.11.16 г., включително, ще бъдат уточнени и оповестени допълнително. Целта на съкращаването на срока е предложението и подписката да бъдат внесени колкото може по-скоро за разглеждане от Общински съвет-Асеновград. В случай, че идеята бъде одобрена, Инициативният комитет планира полицейската структура да заработи от средата на следващата година. Припомняме, че преди малко повече от три месеца местният парламент в града отхвърли чрез отрицателен вот искането на група общински съветници за създаване на същото това звено. Сега инициатори опитват за втори път да прокарат идеята си, но разчитайки на гражданското самосъзнание и активност.

Съдът оправда асеновградски лекар за починало бебе

Глоба в размер на 600 лева бе наложена на акушер-гинеколога и завеждащ АГ отделението в МБАЛ-Асеновград доктор Богдан Червенков. Асенов...

По думите на организаторите, законово средствата за структуриране и обезпечаване на новата структура би следвало да бъдат осигурени и заложени в Бюджета на Асеновград. Изчисленията сочат, че годишната издръжка на Общинската полиция ще струва около 150 000 лева. А парите могат да бъдат осигурени от оптимизиране разходите за озеленяване, сметосъбиране и сметоизвозване и други дейности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започват Майски културни празници на Асеновград

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com