На колене в минута мълчание Асеновград почете паметта на Левски

3050
На колене в минута мълчание Асеновград почете паметта на Левски

Паметта на Васил Левски почетоха днес асеновградчани. Поднасяйки венци и цветя пред паметника на Апостола на българската свобода в Асеновград, общественици и граждани отдадоха почит и изразиха признателността си пред делото на революционера, предаде кореспондентът на Actualno.com. 

Във възпоменателната церемония по повод 143-тата годишнина от обесването на Васил Левски участваха представители на градската управа, общински съветници, граждани, военнослужещи, сред които и командирът на военното формирование в града полковник Лъчезар Мишев. Той прие почетната рота, строена пред паметника на Апостола. В памет на Васил Левски асеновградски свещеници отслужиха панихида. Самодейци от НЧ „Родолюбие” изнесоха рецитал.

Читалището в Асеновград търси най-доброто есе на тема "Наследник съм на цар Иван Асен ІІ"

Първи литературен ученически конкурс за ученици обяви НЧ „Родолюбие” в Асеновград. За първи път ученици ще могат да се съст...

За живота и делото на Левски разказа преподавателят по история в ОУ „Ангел Кънчев” в Асеновград - Милко Атанасов. „Дела трябват, а не думи и братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност!”, припомни учителят за думите, изречени от великият българин. И допълни, че тези слова на Апостола говорят едно - само с единство, без значение от религията, партийната принадлежност или социалното положение, България би могла да постигне поставените си цели. Коленичейки и в едноминутно мълчание завърши поклонението пред паметника на Васил Левски в Асеновград днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com