На първия учебен ден в Асеновград - с обновени пет учебни заведения

3838
На първия учебен ден в Асеновград - с обновени пет учебни заведения
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

На финалната права са обновленията на петте учебни заведения в Асеновград, при които се извършва ремонт и облагородяване. Проектите за подобряване на образователната инфраструктура в града се изпълняват по Оперативна програма "Региони в растеж".

В СУ "Свети Княз Борис I" са вече изпълнени около 90% от строително-ремонтните дейности. Завършен е ремонтът по границата на оградите на школото, готови са електро и ВиК инсталациите, както и настилките в дворното пространство. Оформени са алеи и площадки, положена е бетоновата настилка на спортните игрища. Монтирани са стълбове за осветление и ограда на игрищата. Асфалтиран е задният двор. Предстои да бъдат доставени и монтирани съоръжения за спортните игрища, както и за тематичните площадки. Изградена е и напоителна система за поддържане на облагороденото дворно пространство.

Румена Никова, бъдещ учител: Образованието ни има нужда от практическа насоченост

Ден след отбелязването на 1 ноември решихме да ви запознаем с едно младо момиче от гр. Кюстендил, за да покажем, че учителската професи...

В ДГ "Пролет" са готови фасадата и покрива на сградата, а в двора са изпълнени са около 50% от предвидените дейности на обекта. За СУ "Свети Свети Кирил и Методий" е завършено изграждането на ВиК и електро инсталации в дворното пространство, както и строителните дейности по оградите и границата на имота. Положена е бетонова настилка на спортните игрища и са монтирани стълбове за осветление.

Частично е извършено облагородяване на зелените площи и озеленяване. Тук предстои полагане на специализирани настилки и доставка и монтаж на съоръжения. За този обект изпълнените дейности са на 70%. В ДГ "Зорница" е обновена ВиК инсталацията, работи се по санитарните помещения в групите. Изпълнено е конструктивно укрепване на сградата, покрива, фасадата, топлоизолационна система. Изградени са и подпорни стени по границите на имота. 60% от предвидените дейности са завършени.

На 90% от работите по покрива на ДГ "Надежда" са изпълнени. В момента се работи по фасадна и топлоизолационна системи. Подменят се осветителни тела, а в дворното пространство са демонтирани ненужните съоръжения и се готви терен за изграждане на новите настилки. "Движим се в срок, предстои приключване на дейностите по обектите. Надявам всичко да бъде завършено през септември, преди началото на учебната година", заяви кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започват Майски културни празници на Асеновград

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com