Облекчават трафика в Асеновград на 8-ми март – местят цветарите

5139
Облекчават трафика в Асеновград на 8-ми март – местят цветарите

Търговците на цветя в Асеновград ще бъдат разположени на ново място за Международния празник на жената – 8-ми Март. Целта на нововъведението в този ден е да се облекчи трафикът на моторни превозни средства в района на Стария съвет.

Така, спрелите временно пред цветарските търговски обекти, автомобили няма да затрудняват преминаването на останалите участници в движението. Това обясни за Actualno.com Ваня Костадинова - директор Дирекция ”Управление на общински активи и транспорт”.

От Сдружение „Българска история” изнесоха урок по родолюбие

Непознати за учениците факти от живота, делото и семейството на Васил Левски и на други велики български революционери разказаха по атр...

Според схемата, издадена от главния архитект на Община Асеновград, търговците, намиращи се срещу сградата на Стария съвет, на 8-ми март ще могат да предлагат цветята си на тротоара пред бившия „Детмаг“. Междувременно стана ясно, че подадените молби за продажба на мартеници в Асеновград към настоящия момент са около 40 на брой.

За всеки от желаещите Общината посочва търговска клетка, пак според схемата, определена от главния архитект на града. Условие е да бъдат наети поне два квадратни метра. Местата, отредени за търговците на мартеници, и тази година са на площада пред сградата на Община Асеновград.

Няма краен срок за подаване на заявления и такива ще се приемат, докато всички търговски клетки бъдат заети, обобщи Костадинова. Желаещите да продават временно мартеници и цветя би следвало да подадат своевременно молба за разрешение до кмета на Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com