Обмислят изграждане на безплатен паркинг за МБАЛ-Асеновград

3149
Обмислят изграждане на безплатен паркинг за МБАЛ-Асеновград
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Планират изграждане на специален паркинг за болничните служители в МБАЛ-Асеновград. Той ще бъде служебен – само за медици от общинската болница и Медицинския център. Пространството, определено за целта, е терен в двора на лечебното заведение. Площта е със самостоятелен вход, откъм улица „Капитан Райчо”, а вместимостта му ще бъде за 50 автомобила. Решението за изграждане на паркинг е взето по време на заседание на Комисията по организация на движението в Асеновград, съобщи репортер на Actualno.com.

За да се ограничи ползването на парко местата от немедицински персонал на асеновградската болница, ще бъде въведен пропускателен режим чрез чип карти, отключващи автоматична бариера. Новия паркинг няма да могат да ползват единствено общопрактикуващите лекари, тъй като те са наематели на помещения в болницата, а тя е общинско дружество. „Поради тази причина те нямат право на ведомствени места за паркиране.”, поясни ресорният заместник-кмет на Асеновград Димчо Темелков. Той обясни, че общопрактикуващите лекари могат да продължат да паркират автомобилите си на настоящия паркинг, като вместо 1 лев, каквато е тарифата за всички останали граждани, те ще плащат по 0,50 лева за час предстой.

Данъци в Асенoвград няма да могат да се плащат на 12 февруари, понеделник

Ежегодната кампания за плащане на данъците с отсъпка стартира в Асеновград. От 13.02.18 г. /вторник/ задълженията за недвижими имоти и ...

Друг вариант е да ползват абонамент, който ще им струва по 25 лева месечно. Изграждането на допълнителен паркинг към здравното заведение ще струва около 20 000 лева, като средствата ще бъдат осигурени от Общинския бюджет. Идеята за допълнителен паркинг възникна след изразено публично недоволство, от на страна на медици от асеновградската болница.

През миналия месец пред градската управа те внесоха протестна подписка с над 300 събрани подписа. С нея лекари и болничен персонал настояха да бъде въведен безплатен режим на паркиране на вече съществуващите обособени парко места пред самото лечебно заведение. Проектът за изграждането на паркинг в двора на МБАЛ-Асеновград най-вероятно ще бъде внесен за разглеждане и гласуване по време на редовната сесия на общинските съветници в града в края на този месец, които имат последната дума дали предложението да бъде реализирано.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com