Около 70% от случаите на запушване на канализацията в Асеновград са в ромския квартал

2043
Около 70% от случаите на запушване на канализацията в Асеновград са в ромския квартал

Между 60% и 70% от случаите, в които се е наложила намесата на екипи на ВиК, поради запушване на канализацията, са регистрирани в ромския квартал в Асеновград. Статистиката съобщи началникът на клона на дружеството в града инженер Пламен Мегленчев. Той поясни, че в някои от случаите причина за запушванията са неасфалтирани участъци от улици в квартал „Лозница“.

При валеж се събира пясък и се образува нанос. Не е малък и броят на запушванията и заради небрежност, от страна на граждани, посочи Мегленчев. Началникът на клона на ВиК в Асеновград обясни, че в канализационните тръби аварийните екипи са намирали парцали, кукли, отпадъци. Случвало се е да попаднат дори на изхвърлен в канализацията дюшек. От 22 ч. снощи в целия ромски квартал „Лозница“ в Асеновград водоподаването отново е спряно. Причината е авария в канализацията на улица „Перелик“.

Баба Марта и майки с благотворителен мартенски базар на ДЦДУ в Асеновград

Баба Марта и инициативен комитет от майки на деца с увреждания от Асеновград продават мартеници, изработени от сръчните ръчички на свои...

Получило се е изместване на тръба. Аварията ще бъде отстранена в рамките на днешния ден и водоподаването ще бъде възстановено, обясни Мегленчев. Подобен проблем се е получавал общо три пъти за последните 8-10 години. За сметка на това, аварии поради запушване на тръби, се получават доста често, подчерта Мегленчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com