От април започва прием на заявления за 1-ви клас в Асеновград

2818
От април започва прием на заявления за 1-ви клас в Асеновград
Снимка: Атанаска Маркова/Actualno.com

Налижава датата, от която започва подаването на заявления за прием на първокласници в Асеновград, за учебната 2017 г./2018 г. Родителите от асеновградска община имат два месеца срок, за да изберат училището, в което детето им да започне своето образование.

Периодът, в който може да бъде направено това, е от 01.04.17 г. до 31.05.17 г. Изпусналите този срок имат възможността да подадат заявление за записване в 1-ви клас, като го представят в училището и след посочената дата. Но тогава приемът ще се осъществява в зависимост от останалите свободни места. При по-голям от допустимия брой кандидати за определеното училище класирането на бъдещите първокласници ще се извършва съобразно подадената от родителите /настойниците/ информация.

Ще бъде ли парализирана болницата в Асеновград заради Водния цикъл

Няма опасност дейността на МБЛ-Асеновград да бъде парализирана заради вече случващите се ремонти по водопроводната и канализационната с...

С приоритет са: деца със специални образователни потребности; деца, чиито брат /сестра/ е ученик в същото училище; сираци и деца с един родител; деца с увреждания над 50% и/или деца с тежки хронични заболявания. Друг фактор за прием с предимство е постоянният или настоящият адрес на територията на община Асеновград на поне единия от родителите /настойниците/ и местоживеенето му да е в близост до съответното училище.

Класирането се извършва по точкова система, а максималният брой ученици със специални образователни потребности в една паралелка е три. Близнаците могат да се запишат заедно в конкретното училище, при условие, че поне единият от тях е приет и са кандидатствали с едно заявление и с еднакви желания.

Задължителните документи, които са необходими при кандидатстване, са: попълнено заявление по образец на училището; оригинал на удостоверението за раждане на детето; личната карта на подаващия заявлението; удостоверение за завършена подготвителна група или декларация, че детето не е посещавало такава /за върналите се от чужбина деца/.

Всички тези правила са събрани в проект за създаване на нова наредба в Асеновград, която да определя и осигурява условията и реда за приемане на първокласници в асеновградските общински училища.

Студенти от чужбина раздаваха хартиени лалета на центъра в Асеновград

Над 100 хартиени лалета бяха раздадени от чуждестранни студенти в центъра на Асеновград днес, съобщава кореспондентът на Actualno.com. ...

В проектонаредбата на обмисляното нововъведение изрично е опоменато, че по-ранната дата на подаване на заявление не дава предимство при класирането на детето в конкретното училище. Проектът на нормативния акт може да бъде открит и разгледан на официалния уеб сайт на Община Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com