От закупуването им до момента в Асеновград са ползвани скоби само два пъти

3323
От закупуването им до момента в Асеновград са ползвани скоби само два пъти

Над 3 000 фиша за неправилно паркиране са съставени и връчени на нарушители или залепени на автомобилите им в Асеновград от „Инспекторат, паркинги и гаражи“. Това е общата цифра от началото на функционирането на дейността към днешна дата, информира кореспондентът на Actualno.com в Асеновград.

Данните съобщи управителят на „Инспекторат, паркинги и гаражи“ Ниретин Тасим. Той предостави пред общинските съветници на града и доклада си за работата на своите служители през първите шест месеца на тази година. Там е описано, че местата в Зоните за платено паркиране са нараснали с 57 на улица „Иван Вазов“; 20 на „Богомилска“; 10 на „Никола Вапцаров“. Планирано е разчертаване на още няколко части от Асеновград. Някои от тях са улиците „Индустриална“, „Иларион Макариополски“, „Стара планина“.

SMS паркиране и в Асеновград

Услугата “SMS паркиране“ стартира за първи път в Асеновград. Номерът, на който ще се изпраща краткото текстово съобщение, е...

През тази година са закупени така наречените технически средства „скоби“. Инспекторатът е снабден и с три фотоапарата. Целта е заснемане на нарушителите. От закупуването им до момента, „скоби“- те са ползвани два пъти. В тази връзка днес общинският съветник Ангел Димитров отправи въпрос към управителя Тасим. Той отговори, че Инспекторатът е изчаквал да започне функционирането на услугата „SMS паркиране“, за да имат служителите пълното основание да санкционират нарушителите чрез поставяне на „скоби“.

Близо 200 са съставените констативни протоколи, шест са актовете, а над 500 са глобите с фиш за неправилно паркиране на територията на Асеновград, става ясно от представения доклад. Стойностите касаят първото полугодие на 2015 г.. Събираемостта от глоби с фиш е в размер на около 2 700 лева, а от „скоби“- 30 лева. Жалбите, които са постъпили в Инспектората и са разгледани, са общо 24. В доклада си Нуретин Тасим е посочил още, че е възложено на инспектори от службата да охраняват свлачището по пътя към Асеновата крепост. Задачата се изпълнява от 8 юни до момента. Пак според документа, това отклоняване на инспектори довело до занижаване контрола по изпълнение на Наредбите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com