X
 
 

Открита градска тоалетна - на пъпа на Асеновград (СНИМКИ)

4362 0
Открита градска тоалетна - на пъпа на Асеновград (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Входът на бивша дискотека в Асеновград се е превърнал в градска тоалетна. "Сгушеното" под читалище "Родолюбие" местенце развонява града всяко лято, вече години наред. Това "кътче", разположено точно в центъра на града до един от парковете и под най-голямото културно средище, изглежда сякаш никой никога не го е чистил.

В Асеновград гневен наемател изхвърли през терасата тоалетната с казанчето

Половин година зад решетките с 3-годишен изпитателен срок получи мъж, потрошил имуществото на апартамент, който ползвал под наем. Драм...

Мястото е затрупано от всякакъв вид отпадъци - найлонови торбички, картонени и пластмасови чаши и шишета, стари парцали, купища листа и още, и още... Паяжините по ъглите зловещо дебнат поредния, който ще си изхвърли кутията от обяда или фаса от изпушената цигара там, или просто ще използва зоната за тоалетна. Преди десетина години това място представляваше една от "вървежните" дискотеки в Асеновград. Сега, обаче, очевидно входът й се ползва, като сметище.

Вътре помещението е във форма на дълъг коридор. По информация от ръководството на читалище "Родолюбие", помещението е собственост на общината и е отделно от читалищната сграда, затова и не се ползва за мероприятия и дейности. Служителите на културния дом на Асеновград обясняват, че лятото прозорците им никога не могат да бъдат отворени, тъй като мирисът, който се разнася, е зловонен. Ежедневно в непосредствена близост покрай импровизираното сметище преминават обикновени граждани, видни личности и официални лица. Но явно никой не го забелязва. А асеновградчани сякаш се възползват от това и вместо да подадат сигнал за ситуацията, предпочитат да подминават, възмущавайки се наум.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално