Отмениха решението за застрояване на зелена площ в Асеновград, собствениците искат обезщетение

2079
Отмениха решението за застрояване на зелена площ в Асеновград, собствениците искат обезщетение
Снимка: Actualno.com

Общинските съветници на Асеновград отмениха решението си от октомви минлата година, чрез което се разрешава зелена площ да бъде превърната в земя за жилищно застрояване.

Припомняме, че имотът, който е заключен между улиците „Дружба“, „Искра“ и „Сливница“, предизвика бурни реакции на живеещите наблизо. В продължение на повече от месец те протестираха срещу застрояването на единствената зелена площ, останала в квартала. Днес, по време на редовното си заседание, без обсъждане и дискутиране, съветниците на Асеновград уважиха искането на заинтересованите.

Огромен графит краси Асеновград, за да напомня да пазим природата

Огромен графит е изрисуван на една от външните стени на бившия Битов комбинат в Асеновград, разположен в центъра на града, предаде коре...

С 23 гласа „За“ и 7 „Въздържал се”, местният парламент се обяви в подкрепа на гражданите. Последващите действия трябва да бъдат извършени, от страна на Общинска администрация.

Нейната роля е да предприеме действия за осигуряване и обезщетяване собствениците на имота. Сега остава хората да чакат решението да влезе в сила, като бъде одобрено от Областна администрация.

„Ако това се случи, тогава се налага да прекратим процедурата по утвърждаване на Подробния устройствен план (ПУП). И ако имаме среща със собствениците, ще поискаме закупуване на тази тяхна част, в която се включва влиза и част от пътното платно. Надявам се те да не предприемат заграждане на имота си, защото имат право да го направят. Ако това се случи, ние няма да можем да ползваме този път и това ще създаде проблеми на Общината.”, обясни пред Actualno.com кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов.

Той посочи, че дори след днешната отмяна на решението на Общински съвет от октомври миналата година, в по-голямата си част зелената площ продължава да се намира в частен имот. Поради тази причина Администрацията няма как да се разпорежда с нея.

Конят като най-добрия приятел на човека

Ездата създава неповторими изживявания, особено за хора, които предстои да яздят за първи път. Срещаме се с Евлогия Гълъбова от село Го...

От трибуната местния парламент днес се изказаха и двете засегнати по казуса страни, които помолиха градската управа да ги обезщети по възможно най-изгоден за всички начин, за да възпрепятстват възникването на социални и междуличностни конфликти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com