Петокласниците Татяна и Исмаил са "Мини Мис и Мини Мистър Библиотека" в Асеновград (СНИМКИ)

8281
Петокласниците Татяна и Исмаил са "Мини Мис и Мини Мистър Библиотека" в Асеновград (СНИМКИ)
Снимка: Градска библиотека-Асеновград

Най-красивите и талантливи момичета и момчета на Асеновград се конкурираха в конкурса "Мини Мис и Мини Мистър Библиотека 2019". Интересната надпревара се провежда за втора година в библиотечната институция в града. За Мини Мис Библиотека бе избрана Татяна Коройчева, която тази есен ще бъде ученичка в 5-ти клас в СУ „Свети свети Кирил и Методий”. Нейни подгласнички станаха четвъртокласничката Ванеса Тачева от ОУ „Христо Ботев” и Ивайла Младенова, която ще бъде ученичка във 2-ри клас на ОУ „Петко Каравелов”.

Титлата на Мини Мистър Библиотека пък си заслужи Исмаил Йовков, който през септември ще бъде ученик в 5-ти клас също в ОУ „Петко Каравелов”. Негови подгласници са Емре Емурлах от същото училище и Васил Примов от СУ „Свети свети Кирил и Методий”. Общо 11 момичета и седем момчета се впуснаха в приключението на конкурса, който се проведе в Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград. За победителите бяха осигурени традиционната конкурсна лента, грамота и предметни награди.

Мъж, представящ се за жена, стигна финала на конкурс за красота (СНИМКИ)

Мъж, престорил се на жена, взе участие в конкурс за красота и дори достигна до финала, без дори да сменя пола си! 22-годишният Илай Дяг...

Председателското място в тежката задача да бъдат жури на конкурса бе възложено на Таня Александрова, която стана първа подгласничка на Мис Асеновград за 2019 г. и лице на публиката в конкурсната надпревара по красота. Сред членовете бяха Атанаска Маджарова - преподавател по испански език, Лора Тоскова - танцьорка, представила града в Китай, както и Атанаска Йорданова - управителят на пощенския клон в Асеновград.

Малките кандидати бяха оценявани три кръга. В първия децата трябваше да дефилират, облечени в официално облекло. Във втори кръг от най-голямо значение бе талантът, който притежава участникът (пеене, танцуване, скеч, рецитиране на стихотворение и други). А в третия етап малчуганите трябваше да отговарят на въпроси, свързани с родния Асеновград. Те трябваше да посочат имена на видни личности, които са прославили града. Да обяснят с какво е известен Асеновград. Трябваше да посочат любим български детски писател и негова творба, народен обичай характерен само за града, както и с какво ни помага четенето.

Асеновградчани вече могат да четат Рибния буквар свободно в библиотеката

С Рибния буквар се сдоби Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград. Творбата ще е със свободен достъп за разглеждане от чита...

Основната идея на конкурса е да внесе повече радост в ежедневието на децата, като им дава възможност да разкрият артистичния си потенциал на "голямата сцена", посочват организаторите. Целта на инициативата е да се акцентира върху детската артистичност, уменията и обаянието на най-малките.

"Особено важно е самото излъчване на човека. Неговата усмивка. Когато човек се усмихва е по-красив", каза за Actualno.com Таня Александрова. Тя посъветва децата да вярват в себе си, да продължават да сбъдват своите цели и да не спират да мечтаят, каквото е и посланието на конкурса "Мини Мис и Мини мистър Библиотека 2019". "Библиотеката обичайно се свързва с книгите, четенето, знанието. Всички писатели, поети и художници за изписвали красотата, съвършенството, изяществото и затова ние искаме да покажем на малките читатели, че красотата е навсякъде около нас. И целта на конкурса е да покаже, че тя има много начини за изразяване. Започваме от Достоевски, който казва, че "красотата ще спаси света" и стигаме до "Малкият принц" на Екзюпери с изказването, че "красотата е невидима за очите".

Желанието ни е да насърчим децата да се развиват и усъвършенстват. А с въпросите, на които отговориха участниците, искаме да покажем, че не е достатъчно да наблягаме само на физическата красота, защото тя не е най-важната", обясни в заключение каква е идеята на конкурса, Милена Марковска - директор на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград.

Регионалната библиотека в Бургас набира доброволци

За четвърта година Регионална библиотека „Пейо Яворов” набира доброволци за своята лятна инициатива. Тя е в помощ на младит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com