Правят нов опит за въвеждане на синя зона в Асеновград

15494
Правят нов опит за въвеждане на синя зона в Асеновград

Как да се организира движението на автомобилите в Асеновград и дали да се въведе синя зона в централната градска част. Тези въпроси ще решават общинските съветници на днешното редовно заседание на местния общински съвет.

Поне пет централни улици, сред които "Цар Иван Асен Втори”, "Съединение”, "Иларион Макариополски” и "Марица”, ще имат подобен статут.

Асеновград има достатъчно материали за зимна поддръжка на пътищата

Община Асеновград има достатъчно на склад сол, пясък, както и средства за зимната поддръжка на улиците в населените места и общинската ...

Мярката е втора поред, след като през 2011 г. синята зона претърпя пълно фиаско и просъществува точно 5 дни. Тогава описаните участъци бяха твърде много, а местата почти 600. Така се оказа, че асеновградчани дори не могат да си оставят колите пред домовете си.

Концесионният договор бе безпрецедентно бързо прекратен, а изпълнителят по него склонен да не иска обезщетение. В новата наредба се предвижда и есемес таксуване, припомня в. "Марица".

Сериозни проблеми има и в експлоатацията и събираемостта на таксите от общинските паркинги, след като се разбра, че за деветте месеца на годината ОП ”Паркинги и гаражи” е на загуба от няколко десетки хиляди лева. Общината все още не е посмяла да наложи електронното таксуване на вход-изход на паркингите и така съмненията, че изтичат пари, вместо да влизат в хазната, остават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com