Предизборни материали още стоят по сгради в Асеновград, санкционирани няма

1323
Предизборни материали още стоят по сгради в Асеновград, санкционирани няма

Предизборни плакати и брошури продължават да „висят“ по дървета, сгради и стени в Асеновград, повече от 10 дни, след приключване на президентския вот.

Според новоприетата тази година Наредба за опазване и поддържане на обществения ред, чистота, строителство и околната среда на територията на общината, партии, коалиции, инициативни комитети, независими кандидати и всички останали, кандидатирали се за участие в провеждането на избори, би следвало да отстранят агитационните си материали в 7-дневен срок.

50 сгради в Асеновград може и да не бъдат санирани заради спряната Програма за енергийна ефективност

50 многофамилни жилищни сгради в Асеновград може да останат несанирани, след като министърът на регионалното развитие и благоустройство...

В Асеновград някои от партиите са нарушили разпоредбата. Най-забележимото непочистено от предизборни плакати място е тунелът до Централната поща в града. По въпроса Общината реагира, както досега – премахва останалите материали за своя сметка. Дейността по събирането им се извършва от служителите по временната заетост на сметосъбиращата фирма.

Проблемът е, че трудно се доказва кой е залепил плакатите и брошурите на регламентираните и нерегламентираните места, тъй като това обикновено се върши от граждани, които е възможно и да не са членове на конкретна партия, обясни секретарят на Община Асеновград инженер Петър Иванов. Той посочи, че част от „по-съвестните“ партийни структури са си премахнали агитационните материали, а на други, които все още не са извършили тази дейност, са изпратени предупредителни писма.

Отправени им са и устни предупреждения, но санкционирани към момента няма, независимо от факта, че отговорността се носи именно от съответната политическа организация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com