Предприемат мерки за опасната пешеходна пътека в Асеновград

1350
Предприемат мерки за опасната пешеходна пътека в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Обезопасена ще бъде пешеходната пътека на улица „Цар Иван Асен II“ в Асеновград, за която майки сигнализираха. След публикувани репортажи в медиите, общинското ръкокводство на града изпрати отговор по темата. От Общината съобщиха, че жалбата на родителите е разгледана през месец юни. Според отговора, пешеходната пътека на улица “Цар Иван Асен ІІ” до кръстовището с “Мануш войвода” е част от републиканската пътна мрежа. Ангажирана с управлението и състоянието ѝ е Агенция „Пътна инфраструктура“.

Към този момент Община Асеновград е проучила възможностите за изграждането на повдигнати пешеходни пътеки или за поставяне на изкуствени напречни неравности по главната улична мрежа, както и до входовете на училищата на територията на града. Целта е да бъдат накарани водачите да намаляват скороста на движение на пътните превозни средства.

Възобновяват манастирски събор край Асеновград след 15-годишно прекъсване

Провеждането на събора при манастира „Свети Свети Кирик и Юлита“ край асеновградския квартал Горни Воден ще бъде възобновен...

От Общината посочиха, че вече са набелязани пешеходните пътеки, които да бъдат повдигнати или пред които да бъдат изградени неравности, като в това число е и горепосочената. По темата се е състояла и среща между градската управа и представители на сектор “Пътна полиция”-Пловдив.

Следващата стъпка е изготвяне на проектни предложения за организация на движението, съгласно Наредбата за изграждане на изкуствени неравности. След съгласуване с Областно пътно управление-Пловдив и пловдивската дирекция на МВР, проектите ще бъдат реализирани, увериха от Община Асеновград. Кога ще се случи това с точност, не става ясно от отговора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com